Emas Tak Menentu Di Awal Minggu

Emas Tak Menentu Di Awal Minggu

2023-01-23 • Dikemaskini

Fundamental : 

Beberapa pegawai Federal Reserve (Fed) masih berpandangan langkah pengetatan polisi oleh bank pusat masih lagi belum berakhir.

Namun, tinjauan pakar-pakar ekonomi di Reuters mencadangkan bahawa Fed berkemungkinan besar akan memperlahankan pengetatan dasar dengan jangkaan kenaikan kadar faedah seremdah 25 mata asas untuk mesyuarat awal Februari nanti.

Ini disusuli oleh kadar inflasi di Amerika Syarikat (AS) yang mencatatkan penurunan berterusan 6 bulan berturut-turut dan pasaran buruh jugak sedikit suram.

Perkembangan di Eropah,ahli bank pusat Klaas Knot menyatakan bahawa pasaran memandang rendah komitmen terhad langkah untuk menurunkan harga.

Berjaga-jaga terhadap situasi pasaran, pelabur memantau perubahan pada sentimen pasaran yang agak berisiko berikutan kebimbanganterhadat kemelesetan ekonomi global selepas petanda awal daripada data-data ekonomi AS diterbitkan.

XAUUSDH1.png

XAUUSD pada hari ini dilihat berpotensi akan membuat penurunan sementara menuju Support terdekat 1929.50 - 1928.10 Dan di jangka akan membuat kenaikan secara berperingkat mencari Resistance terdekat 1933.50, Jika harga semasa berjaya menembusi Resistance tersebut maka harga semasa akan membuat kenaikan lagi untuk menguji paras Resistance seterusnya 1937.40.

Serupa

Berita terkini

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera