Instrumen Minggu Ini (25-29 Mac): Spotlight GBPCAD

Instrumen Minggu Ini (25-29 Mac): Spotlight GBPCAD

2024-03-22 • Dikemaskini

Instrumen Minggu Ini (25-29 Mac): Spotlight GBPCAD

Ketahui mengapa FBS mengurangkan spread GBPCAD dan apa yang perlu dilakukan seterusnya!

Minggu terakhir Mac 2024 adalah kritikal bagi pedagang dan pelabur yang memantau pasangan matawang GBPCAD, dengan data-data ekonomi penting akan disiarkan dari United Kingdom dan Kanada. UK akan mengumumkan KDNK muktamad q/q, yang dijangka akan menunjukkan penguncupan -0.3%, indikator utama kemantapan ekonomi yang boleh memberi kesan kepada GBP berdasarkan angka yang diumumkan. Sementara itu, ramalan KDNK m/m Kanada yang dikemaskini menunjukkan perubahan positif sebanyak 0.4%, menandakan prestasi ekonomi mungkin lebih kukuh daripada yang difikirkan sebelum ini.

Angka KDNK ini penting dalam mengukur landskap ekonomi di kedua-dua negara, yang secara langsung mempengaruhi sentimen pelabur dan nilai pasangan GBPCAD. Prestasi yang lebih kukuh daripada jangkaan dalam mana-mana satu ekonomi tersebut boleh meningkatkan nilai matawang masing-masing, sementara angka yang lebih lemah boleh memberikan tekanan ke bawah. Jangkaan yang bertentangan – penguncupan di UK dan pertumbuhan di Kanada – menyediakan persekitaran yang subur untuk kemeruapan tinggi pada pasangan matawang ini.

Dalam rangkamasa Harian, GBPCAD membentuk pola segitiga menaik, pola yang bullish. Purata bergerak (MA) juga bullish, tetapi ramalan KDNK Kanada dan UK mungkin akan memberikan impak yang bearish pada pasangan ini.

Jika harga tembus ke sebelah atas rintangan 1.7320, ia akan melonjak ke 1.7750. Pada masa yang sama, penembusan garisan trend dan kemerosotan melepasi sokongan 1.7150 akan menurunkan harga ke 1.6700.

image1.png

BERDAGANG SEKARANG

Serupa

UK: Bukan Lagi Ekonomi Terkemuka
UK: Bukan Lagi Ekonomi Terkemuka

Keadaan semasa sangat teruk, namun masa depan lebih buruk lagi untuk United Kingdom. Adakah pound British mampu menghadapi cabaran yang menanti ekonomi UK, atau adakah ia akan runtuh?

Berita terkini

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera