Yen Tersungkur kepada Paling Rendah Sejak 1990 , Betul Ke Ni?

Yen Tersungkur kepada Paling Rendah Sejak 1990 , Betul Ke Ni?

2024-03-27 • Dikemaskini

Jepun melangkah lebih dekat kepada campur tangan mata wang dengan amaran terkuatnya apabila yen merosot ke paras paling lemah dalam kira-kira 34 tahun berbanding dolar.

Mata wang itu susut 0.3% kepada 151.97 setiap dolar di Tokyo pada hari Rabu, melepasi paras 151.95 yang mendorong Jepun untuk memasuki pasaran pada Oktober 2022. Peniaga kemudian berundur apabila Menteri Kewangan Shunichi Suzuki meningkatkan petunjuk tindakannya.

"Kami memperhatikan pergerakan pasaran dengan rasa mendesak yang tinggi," kata Suzuki. "Kami akan mengambil langkah berani terhadap langkah yang berlebihan tanpa menolak sebarang pilihan."

Pembuat dasar kehabisan pilihan untuk membeli mata wang untuk menyokongnya selepas kenaikan kadar faedah pertama Bank of Japan sejak 2007 gagal mengubah trajektorinya. Kekurangan panduan yang menunjukkan penguatan dasar jangka pendek selanjutnya, dan desakan bank pusat bahawa keadaan kewangan akan kekal mudah, sebaliknya telah mendorong yen ke arah yang bertentangan.Analisis Teknikal (GBPJPY)

GBPJPYH4.png

Pasangan mata wang GBPJPY pada hari ini di lihat dalam perjalanan menuju Rintangan terdekat 192.010-192.480. Dan setelah itu ia dijangka akan membuat penurunan untuk mencari Sokongan terdekat 190.680. Jika harga berjaya menembusi Sokongan tersebut maka harga akan membuat penurunan lagi untuk menguji Sokongan seterusnya berada di 189.500.

TRADE BERSAMA FBS

Serupa

UK: Bukan Lagi Ekonomi Terkemuka
UK: Bukan Lagi Ekonomi Terkemuka

Keadaan semasa sangat teruk, namun masa depan lebih buruk lagi untuk United Kingdom. Adakah pound British mampu menghadapi cabaran yang menanti ekonomi UK, atau adakah ia akan runtuh?

Berita terkini

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera