Shark

Pola Shark (B. Melayu: "Jerung") ditemui pada tahun 2011 oleh Scott Carney. Titik-titik swing pada pola ini ditanda sebagai 0, X, A, B, C.Sila maklum bahawa semua pola yang telah kita pelajari sebelum ini (Gartley, Bat, Crab, Butterfly), titik tinggi kedua di pola bullish dan titik rendah kedua di pola bearish adalah lebih rendah/tinggi dari yang pertama. Namun di pola Shark bullish, titik tinggi kedua lebih tinggi dari yang pertama. Tambahan lagi, ia menggabungkan Fibonacci dengan teori Elliot Waves (Gelombang Elliott) dan beberapa nisbah baru seperti 113% turut digunakan.

1541483450-a324718f304d0a6df3ea8da5900a1421.jpg

Berikut adalah parameter-parameter penting bagi pola Shark:- Tiada tempat spesifik bagi A- Titik B berada di sambungan (extension) 113%-161.8% XA- Titik C berada di sambungan 113% 0X dan di sambungan 161.8%-224% AB.

Cara berdagang menggunakannya

Pendekatan berdagang dengan pola Shark sedikit berbeza dari apa yang direka untuk pola lain. Titik masuknya adalah di 88.6% 0X. Ambilan untung boleh dipasang di 50%-61.8% BC. Renti rugi harus di titik C.Inilah bagaimana rupa pola Shark di carta. Titik B terletak di sambungan 113% XA. Titik C terletak berdekatan sambungan 113% 0X. Titik masuk untuk dagangan beli adalah di pengunduran 88.6% 0X. Renti rugi terletak di titik C.

Shark chart bull.png

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Berita terkini

Strategi Trading Jangka Pendek Yang Berkesan

Walaupun sesetengah trader berasa selesa berkerja dalam rangka masa yang lebih panjang yang membolehkan mereka memeriksa posisi mereka dengan kurang kerap dan mempunyai masa yang mencukupi untuk membuat keputusan, sebilangan trader lain menikmati deruan adrenalin daripada perdagangan intrahari yang lebih agresif.

EMAS Dijangka Akan Mendaki Sementara, Dijangka Sambung Penerjunan!

Fed mengumumkan pada hari Rabu bahawa ia membiarkan kadar dasar tidak berubah pada 5…

Yen Tersungkur kepada Paling Rendah Sejak 1990 , Betul Ke Ni?

Jepun melangkah lebih dekat kepada campur tangan mata wang dengan amaran terkuatnya apabila yen merosot ke paras paling lemah dalam kira-kira 34 tahun berbanding dolar…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera