Pentadbiran Trump meletakkan kepercayaan kepada pengeluar minyak global menjelang pertemuan OPEC +

Pentadbiran Trump meletakkan kepercayaan kepada pengeluar minyak global menjelang pertemuan OPEC +

Reuters melaporkan bahawa pentadbiran Trump "percaya menjelang pertemuan OPEC + yang dijangkakan minggu ini bahawa pengeluar minyak utama seperti Arab Saudi dan Rusia akan menghormati janji mereka untuk mengurangkan pengeluaran minyak mentah dan tidak akan merosakkan ekonomi global dengan mengubah arah, kata seorang pegawai kanan mengenai Selasa. "

Perenggan utama

"Kami percaya bahawa pengeluar minyak utama yang lain tidak akan kembali kepada dasar yang menghalang pemulihan yang teratur dan pantas dari keadaan ekonomi global yang belum pernah terjadi sebelumnya," kata seorang pegawai kanan pentadbiran kepada Reuters ketika menjawab pertanyaan mengenai pendekatan pentadbiran terhadap pengeluar minyak global menjelang Mesyuarat OPEC + dijangka pada hari Khamis.

Catatan utamaTrump memberitahu Putera Mahkota Saudi Mohammed bin Salman bahawa kecuali OPEC memulakan pengeluaran minyak, dia tidak akan berdaya untuk menghentikan penggubal undang-undang daripada mengeluarkan undang-undang untuk menarik tentera A.S. dari kerajaan.

OPEC semakin dekat dengan kompromi untuk memperpanjang pemotongan dan membincangkan cadangan untuk melancarkan pembekalan bekalan ke bulan Julai atau Ogos, kata tiga sumber OPEC + pada hari Isnin.

Trump dan Presiden Rusia Vladimir Putin membincangkan pemotongan pengeluaran minyak OPEC + dan isu-isu lain termasuk kawalan senjata dalam panggilan pada hari Isnin, kata Kremlin.

Implikasi pasaranSeperti yang dinyatakan oleh Reuters, "pengurangan pengeluaran dari OPEC +, digabungkan dengan penurunan rekod pengeluaran dari bukan anggota seperti Amerika Syarikat, telah membantu menaikkan harga minyak global ke $ 40 setong, walaupun jauh di bawah harga hampir $ 64 pada bulan Januari."

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera