Strategi Impuls Melawan Trend

Strategi Impuls Melawan Trend

2023-04-17 • Dikemaskini

Strategi melawan trend adalah strategi yang paling berbahaya tetapi ia juga strategi yang paling menguntungkan. Dengan berbesar hati, kami ingin memperkenalkan anda dengan satu strategi melawan trend yang sangat baik untuk diaplikasikan di mana-mana pasaran dan dengan mana-mana aset.

Setup strategi

Instrumen: apa sahaja

Indikator: Jalur Bollinger dan RSI dengan tetapan lalai

Rangka masa: 30M

Peraturan pengurusan risiko: Volum urusniaga malar sebanyak 0.1 lot.

Peraturan untuk entri long

 1. Tunggu harga bergerak keluar dari Jalur Bollinger yang lebih rendah dan mula bergerak masuk semula. Lebih jauh harga bergerak keluar daripada Jalur Bollinger bawah, adalah lebih baik.
 2. Pada masa yang sama, garis indikator RSI mesti melintasi sempadan bawah ke arah atas (memasuki kawasan kerja dari zon terlebih jual).

Adalah disyorkan untuk menggunakan Renti Rugi (SL) pada aras minimum lokal yang terdekat sebelum signal tersebut diterima.

Image 1 (1).png

Peraturan untuk entri short

 1. Tunggu harga bergerak keluar dari Jalur Bollinger atas dan mula bergerak masuk semula. Lebih banyak harga melangkaui jalur atas - lebih baik.
 2. Pada masa yang sama, garis indikator RSI mesti melintasi sempadan atasnya dari atas ke bawah (memasuki kawasan kerja dari zon terlebih beli).

Adalah disyorkan untuk menggunakan Renti Rugi pada aras maksimum lokal yang terdekat sebelum menerima signal tersebut.

Image 2.png

Peraturan untuk Ambilan Untung

 1. Ambilan Untung boleh dibuat menggunakan nisbah 3:1, iaitu, perdagangan harus membawakan 3 poin keuntungan untuk setiap 1 poin kerugian.
 2. Urusniaga boleh ditutup sebelum Ambilan Untung apabila garis tengah Jalur Bollinger dicapai.

Nota penting

Apabila mencari isyarat, memberikan perhatian kepada bagaimana harga meninggalkan sempadan atas atau bawah Jalur Bollinger adalah penting. Sebaik-baiknya, jika harga melepasi jalur sepenuhnya sebelum signal muncul, pergerakan sedemikian adalah sangat impulsif, iaitu, seperti spring yang termampat, yang kemudian dilepaskan, melonjakkan harga ke arah yang bertentangan.

Berdaganglah dengan FBS menggunakan Jalur Bollinger dan RSI, dan jadilah seorang profesional sejati!

Cuba Berdagang

Serupa

Strategi Perdagangan Ketidakseimbangan
Strategi Perdagangan Ketidakseimbangan

Artikel ini akan memperkenalkan kepada anda sesuatu strategi perdagangan yang tidak memerlukan volum, indikator teknikal dan pola harga. Segala-galanya yang anda perlukan ialah kepekaan terhadap aksi harga. Selamat datang ke tutorial tentang Imbalance (Ketidakseimbangan).

Strategi Perdagangan Momentum
Strategi Perdagangan Momentum

Artikel ini akan menerokai strategi perdagangan MACD + RSI dan bagaimana ia boleh digunakan dengan berkesan untuk mengenal pasti peluang-peluang perdagangan dalam pasaran Forex.

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

 • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

  Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

 • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

  Prosedurnya jelas dan mudah. Pergi ke laman Pengeluaran di laman web, atau bahagian Kewangan di Laman Peribadi FBS dan akses Pengeluaran. Anda boleh dapatkan wang yang anda raih menerusi sistem pembayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit-deposit anda. Sekiranya anda mendanai akaun anda menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda menerusi kaedah-kaedah yang sama, berkadaran dengan nisbah amaun deposit-deposit anda.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera