Strategi Williams

Strategi Williams

2023-05-26 • Dikemaskini

Bill Williams ialah pencipta beberapa indikator pasaran yang paling popular: Osilator Awesome, Fraktal, Alligator dan Gator.

Kebanyakan indikator ini digunakan dalam pasaran yang sedang dalam trend.

Kami ingin memperkenalkan anda dengan satu strategi trend baharu berdasarkan indikator Williams:

Setup strategi

Instrumen: apa sahaja

Indikator: Alligator Williams dan Fraktal Williams dengan tetapan lalai

Rangka masa: >30M

Peraturan untuk entri long

 1. Nantikan sehingga jalur Bibir (Lips line) menembusi jalur Rahang (Jaws line) dari bawah ke atas

 2. Harga menembusi rintangan fraktal atas yang terdekat.

Adalah disyorkan untuk menggunakan Renti Rugi pada aras minimum lokal yang terdekat sebelum signal tersebut diterima.

Mari kita lihat carta USDJPY. Seperti yang anda boleh lihat, harga mula menaik pada Februari 2023 pada rangka masa Harian.

Dua perkara telah berlaku secara serentak: jalur Bibir indikator Alligator menembusi jalur Rahang ke arah atas; harga menembusi aras rintangan fraktal ke arah atas dan terus meningkat.

Membuka posisi long dengan Rentas Rugi yang lebih rendah daripada minimum lokal sebelumnya boleh dibuat pada 134.360. Untuk pedagang yang konservatif, mereka boleh menetapkan Rentas Rugi sedikit di bawah garisan faktal terakhir, yang menjadi aras sokongan.

Picture1.png

Peraturan untuk entri short

 1. Nantikan sehingga jalur Bibir menembusi jalur Rahang ke arah bawah.

 2. Harga menembusi sokongan fraktal bawah yang terdekat.

Adalah disyorkan untuk menggunakan Renti Rugi pada aras maksimum lokal yang terdekat sebelum signal tersebut diterima.

Carta USDJPY yang sama membolehkan kita membuka posisi short untuk pasangan ini apabila harga menembusi garisan sokongan fraktal terakhir, dan kemudian, jalur Alligator mengesahkan signal – jalur Bibir menembusi jalur Rahang pada 132.6.

Perhatikan bahawa kita mendapat signal daripada indikator Alligator lebih lewat daripada fraktal Williams. Itu tidak menjadi masalah untuk strategi ini.

Peraturan penetapan Renti Rugi adalah sama seperti sebelum ini – lebih tinggi daripada lokal maksimum atau sedikit lebih tinggi daripada garisan rintangan fraktal bagi mereka yang tidak mahu mengambil risiko yang terlalu besar.

Picture2.png

Peraturan untuk Ambilan Untung

Pilihan untuk ambilan untung boleh dibuat menggunakan nisbah 3:1, iaitu, urusniaga harus membawa 3 poin keuntungan untuk setiap 1 poin kerugian.

Nota Penting

Adalah sangat penting untuk anda tahu bahawa strategi ini hanya berfungsi semasa pasaran sedang berada dalam trend. Semasa pasaran yang mendatar, strategi ini boleh menghasilkan banyak signal palsu.

Berdagang dengan FBS menggunakan Alligator dan Fraktal untuk menghasilkan pendapatan yang stabil!

Cuba sekarang

Serupa

Strategi Perdagangan Ketidakseimbangan
Strategi Perdagangan Ketidakseimbangan

Artikel ini akan memperkenalkan kepada anda sesuatu strategi perdagangan yang tidak memerlukan volum, indikator teknikal dan pola harga. Segala-galanya yang anda perlukan ialah kepekaan terhadap aksi harga. Selamat datang ke tutorial tentang Imbalance (Ketidakseimbangan).

Strategi Perdagangan Momentum
Strategi Perdagangan Momentum

Artikel ini akan menerokai strategi perdagangan MACD + RSI dan bagaimana ia boleh digunakan dengan berkesan untuk mengenal pasti peluang-peluang perdagangan dalam pasaran Forex.

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

 • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

  Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

 • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

  Prosedurnya jelas dan mudah. Pergi ke laman Pengeluaran di laman web, atau bahagian Kewangan di Laman Peribadi FBS dan akses Pengeluaran. Anda boleh dapatkan wang yang anda raih menerusi sistem pembayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit-deposit anda. Sekiranya anda mendanai akaun anda menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda menerusi kaedah-kaedah yang sama, berkadaran dengan nisbah amaun deposit-deposit anda.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera