Wow, dan apakah perbezaan antara kedua-duanya? Tutorial FBS

Metatrader adalah platform perdagangan yang paling popular di dunia. Tetapi versi yang manakah yang perlu anda pilih- MT4 atau MT5?

Metatrader adalah platform perdagangan yang paling popular di dunia. Tetapi versi yang manakah yang perlu anda pilih- MT4 atau MT5?

MetaTrader 4 ialah platform yang ringkas, dan ia tidak mempunyai fitur spesifik, seperti kalendar ekonomi, tetapi ia merupakan platform yang bagus untuk pengaturcaraan dan untuk mencipta robot perdagangan. Di sini anda hanya boleh berdagang hanya pasangan matawang dan ia hanya ada 9 rangka masa sahaja.

Platform MT5 mempunyai fitur yang lebih banyak. Di sini anda boleh berdagang bukan hanya pasangan Forex, tetapi komoditi, metals, stocks, indeks dan juga kripto! Ia mempunyai 21 rangka masa, lebih daripada 50 jenis perkakas dan instrumen yang tersedia untuk digunakan. Kalendar ekonomi juga tersedia. Selain dari itu, backtest strategi perdagangan adalah lebih pantas di sini.   MT5 adalah platform yang bagus untuk pengaturcaraan lanjutan dan oleh disebabkan itu, anda akan mempunyai peluang autotrade yang lebih banyak.

Beri perhatian: MT4 dan MT5 tidak boleh diselaraskan antara satu sama lain, jadi jika anda memutuskan untuk beralih daripada MT4 kepada MT5- anda tidak boleh memindahkan semua tetapan anda dan perkara yang dipasang sebelum ini. Kedua-duanya mempunyai kebaikan dan keburukan masing-masing, dan ia bergantung kepada anda seberapa cepat anda boleh membiasakan diri.

Muat turun MetaTrader 4

Muat turun MetaTrader 5

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera