1. FBS broker  >
  2. Blog FBS >
  3. 10 Podcast Kripto Terbaik Yang Anda Perlu Dengar Sekarang
2023-03-31 • Dikemaskini

10 Podcast Kripto Terbaik Yang Anda Perlu Dengar Sekarang

0_best-podcasts_cover.png

Sudah beberapa tahun seluruh dunia heboh tentang matawang kripto. Dan topik tersebut menjadi semakin hangat setiap hari.

Untuk memaklumkan anda, kami kerap menyiarkan berita kripto terkini di laman web dan media sosial kami. Baru-baru ini, kami telah melihat kripto baru yang dikeluarkan pada tahun 2022 dan juga membuat panduan ringkas tentang bagaimanakah cara berdagang matawang kripto.

Kini, kami memutuskan untuk mencari podcast matawang kripto terbaik yang membolehkan anda menyelami lebih dalam ke dalam dunia wang digital. Berikut ialah pilihan kami tanpa mengikut turutan.

1_crypto-current.png

Crypto Current

Hos: Richard Carthon, CEO dan hos Crypto Current

Episod: melebihi 300 episod

Tempoh: 20 – 50 min 

Diterbitkan: 2 - 3 episod setiap minggu

Rating: 5.0 bintang di iTunes

Kelebihan: Crypto Current bukan sahaja podcast tetapi platform pendidikan yang mengajar tentang bitcoin dan teknologi blockchain

Setiap episod podcast ini bermula dengan sorotan berita kripto terkini dan diakhiri dengan analisis yang terperinci. Ikuti trend terkini dan dapatkan kandungan berharga mengenai crypto.

Namun, apa yang akan menarik perhatian anda adalah ia bukan sahaja sekadar satu podcast. Ia adalah lombong emas sumber yang berguna untuk belajar tentang dunia wang digital. Lawati laman web mereka dan temui pelbagai panduan, petua dan tip untuk kripto.

2_crypto-101.png

Crypto 101

Hos:

Bryce Paul, pengasas bersama di dana lindung nilai Tower 18 Capital, pengarang bersama Crypto Revolution: Your Guide to the Future of Money

Aaron Malone, pengarang bersama Crypto Revolution: Your Guide to the Future of Money, pengasas Collective Ventures, pengasas bersama reHarsh Mining Co, rakaniaga di dana lindung nilai Tower 18 Capital

Episod: hampir 500 episod

Tempoh: 30 – 50 min

Diterbitkan: 1 episod setiap minggu

Rating: 4.3 bintang di iTunes

Kelebihan: podcast terbaik untuk pemula

Anda mahu belajar dan memahami tentang kripto dari awal? Dengarkan Crypto 101. Dinilai sebagai salah satu podcast terbaik untuk pemula, Crypto 101 menjelaskan istilah kripto yang kompleks dalam perkataan yang mudah difahami. Sesetengah episod hanya memfokuskan panduan untuk pemula.

Kedua-dua hos berkongsi tentang pelbagai topik kripto dan membawa tetamu yang relevan dalam dunia kripto yang akan memberi penjelasan kepada seluruh industri.

3_bad-crypto.png

Bad Crypto Podcast

Hos:

Joel Comm, pengarang New York Times, pakar NFT, dan seorang peminat blockchain

Travis Wright, ahli teknologi pemasaran terkemuka, penasihat blockchain, wartawan teknologi

Episod: melebihi 700 episod

Tempoh: 40 – 1 jam 20 min

Diterbitkan: 2 episod setiap minggu

Rating: 4.9 bintang di iTunes

Kelebihan: jenaka

Walaupun namanya begitu, Bad Crypto Podcast adalah podcast yang bagus atas beberapa sebab:

  • Ia merangkumi semua topik penting mengenai matawang kripto.
  • Ia bagus dan tersedia walaupun untuk pemula.
  • Ia adalah lombong emas yang mengandungi maklumat berguna berita kripto.
  • Ia menarik ramai pendengar dengan jenakanya.

Dengarkan untuk beberapa minit, dan anda akan menyedari mengapa podcast itu memperoleh jumlah pengikut yang mengagumkan. Jika anda rasa anda mahukan kemaskini yang menghiburkan, tambahkan Bad Crypto Podcast ke senarai dengar anda.

4_stephan.png

Stephan Livera Podcast

Hos: Stephan Livera, Pengarah Urusan Swan Bitcoin International, rakan kongsi dalam Bitcoin Ventures

Episod: melebihi 400 episod

Tempoh: 40 – 1 jam 30 min

Diterbitkan: 2 - 3 episod setiap minggu

Rating: 4.9 bintang di iTunes

Kelebihan: mudah dicari melalui hashtags

Podcast Stephen Livera berada di ranking terbaik di antara podcast Bitcoin. Walaupun hos merangkumi topik yang rumit tentang Bitcoin seperti mining, perisian, dsb., dia dan tetamunya tahu cara mengoleh istilah dan idea yang kompleks tersebut dengan cara yang mesra pendengar.

Para pendengar akan memperolehi bahan-bahan pendidikan, perbincangan, dan temu ramah bersama tetamu berprofil tinggi, termasuklah CEO Twitter Jack Dorsey, Joseph Salerno, Ron Paul, dan lain-lain.

5_unchained.png

Unchained

Hos: Laura Shin, seorang wartawan crypto, pengarang The Cryptopians: Idealism, Greed, Lies, dan the Making of the First Big Cryptocurrency Craze, bekas editor kanan di Forbes

Episod: hampir 400 episod

Tempoh: 30 min – 1 jam 30 min

Diterbitkan: 2 episod setiap minggu

Rating: 4.6 bintang di iTunes

Kelebihan: kandungan yang mungkin ditapis

Bagaimanakah sekolah pengekodan untuk kanak-kanak perempuan di Afghanistan membina pembayaran kripto di negara itu? Apakah itu NFT: satu gelembung kewangan atau sejenis seni kontemporari? Bagaimanakah aset kripto dan blockchain mengubah cara kita menjana kewangan, berbelanja dan melabur wang kita?

Semua topik ini dan lebih banyak lagi terkandung di dalam podcast Unchained. Podcast adalah lebih daripada sekadar pemikiran hos tradisional tentang topik tersebut. Dalam setiap episod, pendengar berpeluang untuk mendapatkan tip berita kripto terkini dan cerita dalaman daripada pengasas blockchain, Ketua Pegawai Eksekutif dan pemimpin industri.

6_what-bitcoin-did.png

What Bitcoin Did

Hos: Peter McCormack, Pengerusi Real Bedford FC, seorang wartawan

Episod: melebihi 300 episod

Tempoh: 1 – 2 jam

Diterbitkan: 2 episod setiap minggu

Rating: 4.8 bintang di iTunes

Kelebihan: Panduan Pemula kepada Bitcoin

Podcast kripto ini sesuai untuk pedagang dan semua orang yang meminati BTC, kerana podcast itu telah berkembang bersama hosnya. Jika anda baru mengenali seluruh dunia crypto, pergi ke episod terawal, yang membincangkan banyak perkara utama Bitcoin dan blockchain. Jika anda rasa ingin mendengar sesuatu yang lebih canggih, ikuti episod terbaru, yang telah menjadi lebih terperinci oleh disebabkan pengetahuan McCormack semakin bertambah.

7_tales-from-the-crypt.png

Tales from the Crypt: A Bitcoin Podcast

Hos: Marty Bent, Ketua Editor surat berita Marty Bent dalam Bitcoin

Episod: melebihi 550 episod

Tempoh: 40 min – 2 jam 30 min

Diterbitkan: 1 - 3 episod setiap minggu

Rating: 4.8 bintang di iTunes

Kelebihan: perkara penting dalam setiap episod

Adakah anda melihat persamaan dengan Tales from the Crypt, siri seram HBO dari lewat tahun 80-an? Hos Marty Bent dengan cerdik mengubah rancangan itu menjadi perbincangan dengan individu yang hebat.

Podcast Brent merangkumi semua topik yang muncul pada radar Bitcoin. China, penggunaan tenaga, COVID — semua yang memberi kesan kepada Bitcoin dan harganya akan dibincangkan.

8_the-pomp.png

The Pomp Podcast

Hos: Anthony Pompliano, seorang usahawan dan pelabur teknologi

Episod: melebihi 1 000 episod

Tempoh: 30 – 2 jam

Diterbitkan: setiap hari

Rating: 4.7 bintang di iTunes

Kelebihan: ringkasan setiap episod

Sesetengah episod Pomp Podcast telah dimuat turun sebanyak lebih daripada 20 juta. Menakjubkan, bukan? Pelbagai topik unik telah dibawa kepada Anthony Pompliano, hos podcast, dan oleh ramai pengikut setia yang. Semua orang yang berminat dengan kewangan, teknologi, keusahawanan dan ekonomi mengikuti podcast ini untuk mengetahui pendapat sahih hos dan tetamunya.

Kepelbagaian tetamu juga membuatkan anda tergamam. En. Pompliano menjemput semua orang daripada jutawan yang mempertaruhkan semuanya hingga CEO berpengaruh yang mengkaji dengan teliti setiap perubahan kecil yang dibawa oleh kripto kepada perniagaan dan ekonomi.

9_bankless.png

Bankless

Hos:

Ryan Sean Adams, Pengasas Mythos Capital, pengarang surat berita DeFi Bankless

David Hoffman, rakan kongsi di Bankless

Episod: hampir 500 episod

Tempoh: 20 min – 1 jam 50 min

Diterbitkan: 3 - 4 episod setiap minggu

Rating: 4.8 bintang di iTunes

Kelebihan: kod masa untuk topik perbincangan

Sekiranya anda masih tidak tahu bagaimana untuk bermula, bagaimana untuk menjadi lebih baik dan bagaimana untuk memanfaatkan peluang, Bankless ialah tempat yang akan mengajar anda semua ini.

Hos meneroka sempadan wang kripto dan kewangan kripto. Podcast ini adalah antara podcast crypto terbaik kerana ia menggambarkan bagaimana dunia kita berubah dari segi kewangan.

10_gentelmen.png

The Gentlemen of Crypto

Hos:

Isaiah ‘BitcoinZay’ Jackson, seorang pedagang kripto, penulis of Bitcoin & Black America, Profesional Bitcoin Bertauliah, pemilik Bitcoin ATM

King Bless, konsultan Blockchain, Profesional Bitcoin Bertauliah

Episod: melebihi 100 episod

Tempoh: 30 – 1 jam 

Diterbitkan: 2 - 3 episod setiap minggu

Rating: 4.7 bintang di iTunes

Kelebihan: kalendar untuk episod seterusnya

Podcast ini bertujuan untuk “merapatkan jurang antara matawang kripto dan komuniti.” Episod berdurasi kira-kira 45 minit menawarkan analisis terperinci, tip dan petua mengenai perdagangan kripto.

Bagi mereka yang ingin mengetahui dengan lebih mendalam, hos menawarkan kursus pendidikan yang dibahagikan kepada tiga peringkat untuk memenuhi keperluan semua orang.

Pilih podcast anda hari ini

Samada memandu ke tempat kerja atau menjalankan tugas, samada baru dalam kripto atau profesional, semua orang akan menemui podcast yang sesuai dengan mereka. Dari 20 minit hingga kira-kira sejam, podcast akan sesuai dengan rutin harian anda.

Anda boleh cuba mendengar kepada satu atau beberapa podcast lain. Selepas memilih podcast yang betul dan menambahkannya pada senarai dengar anda, anda akan mempunyai sedikit idea untuk difikirkan dan idea baru untuk membuka kunci strategi baru di hujung jari anda. Anda tidak akan mengalami apa-apa kerugian tetapi banyak yang anda bakal perolehi.

Baca lebih lanjut

  • 1022

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera