Digital wallet

Dompet digital

DEFINISI 'Dompet digital'

Didorong oleh ledakan penggunaan telefon pintar di dalam semua aspek kehidupan seharian, syarikat-syarikat dan institusi-institusi kewangan melihat manfaat jika dapat menawarkan suatu kaedah untuk membuat [pembayaran] menggunakan telefon-telefon tersebut menerusi dompet digital. Apabila orang awam semakin galak membeli-belah menerusi telefon mereka, kaedah-kaedah baru [pembayaran menggunakan telefon] menjadi satu keperluan penting. Teknologi yang dikenali sebagai dompet digital membolehkan pengguna untuk membuat pindahan wang secara elektronik dari akaun-akaun peribadi untuk membayar bagi barang-barang atau perkhidmatan menggunakan pelbagai perisian. Selain dari itu, dompet digital membolehkan pengguna mengumpul mata kesetiaan dan [kupon] digital. Penyelesaian kewangan ini, juga dipanggil e-dompet, menawarkan pelanggan satu akedah pembayaran yang menyenangkan, kaya dengan fitur dan selamat. 

MERUNGKAI ''Dompet Digital

Idea asas e-dompet adalah sebagai satu penyimpanan maklumat pembayaran pengguna yang selamat dan kompak telah memberikan aneka pilihan digital untuk para pelanggan yang mahu berhijrah dari dompet tradisional. Lebih-lebih lagi, dompet digital memberikan potensi sumber pendapatan baru untuk syarikat-syarikat yang mengumpul dan memproses data konsumer. Lebih banyak syarikat-syarikat ini tahu mengenai tabiat pembelian para pelanggan, lebih efektif pemasaran yang boleh dibuat ke atas mereka. Satu-satunya keburukan dari penggunaan e-dompet pada masa ini adalah kehilangan privasi pengguna.

Undur

2022-12-07 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera