Discretionary trading

Berdagang dengan budi bicara (discretionary trading)

Apakah itu berdagang dengan budi bicara (discretionary trading)?

Berdagang dengan budi bicara (discretionary trading) membolehkan anda untuk mengawal urusniaga anda dengan secara langsung. Berdagang dengan budi bicara bergantung kepada naluri dan pemahaman kita terhadap situasi terkini pasaran dan bukan bergantung kepada syarat yang ketat.

Ia tidak bermaksud pedagang dengan budi bicara tidak menggunakan apa-apa peraturan atau strategi perdagangan. Sebaliknya, mereka mengaplikasikan dan mengubahsuai peraturan-peraturan ini bergantung kepada situasi terkini.

Sistem perdagangan ini sangat berguna apabila anda perlu bertindak dengan pantas. Sebagai contoh, kemelesetan ekonomi baru-baru ini menjadikan pengguna saham budi bicara sangat meruap. Oleh sebab itu, para pedagang yang menggunakan peraturan dan algortima perdagangan yang standard akan selalu terlepas peluang yang bagus. Pedagang budi bicara akan membuat keputusan mereka berdasarkan maklumat dan jangkaan yang tersedia pada masa tersebut.

Kelebihan dan Kekurangan Berdagang Dengan Budi Bicara (Discretionary Trading)

Kelebihan sistem perdagangan budi bicara adalah kadar keuntungan yang tinggi, kebolehsuaian, dan juga efisien. Ia membolehkan anda untuk menganalisis situasi terkini pasaran dan memanfaatkannya untuk memaksimumkan keuntungan anda. Anda bebas memilih apa yang sesuai dengan kemahuan anda.

Kekurangan perdagangan budi bicara adalah kebergantungannya terhadap pertimbangan pedagang tersebut. Emosi boleh menghalang anda untuk berfikir dengan jelas dan membuat keputusan yang objektif. Selain dari itu, pedagang budi bicara perlu mempunyai lebih pengalaman dalam berdagang, jadi sistem ini tidak mesra pemula.

Undur

2022-06-06 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera