Horizontal line

Garisan horizontal

Istilah "garisan horizontal" digunakan di dalam kewangan dan ekonomi sebagai paksi X di carta. Garisan ini mengunjur dari kiri ke kanan. Istilah ini datang dari analisis geometri, di mana garisan ini digunakan secara meluas di samping garisan vertikal (paksi Y).

Di dalam analisis teknikal, garisan horizontal adalah sebahagian dari carta. Carta menunjukkan pergerakan harga melawan masa, dengan paksi horizontal menunjukkan skala masa dan paksi vertikal menunjukkan skala harga. Anda boleh masukkan garisan horizontal dan vertikal ke dalam carta. Garisan-garisan vertikal digunakan untuk menentukan masa bila mana candlestick muncul. Garisan-garisan vertikal pula berfungsi sebagai instrumen perdagangan yang penting yang membantu pedagang menentukan aras sokongan dan rintangan.

Garisan-garisan horizontal digunakan dalam analisis horizontal. Ia membandingkan harga dari masa ke semasa. Analisis horizontal berguna untuk penganalisis fundamental di mana mereka membandingkan laporan atau penyata dari masa ke semasa. Masa bertindak sebagai paksi X di sini dan membolehkan pengiraan perubahan peratusan melawan masa.

Garisan horizontal juga sebahagian dari lengkungan permintaan dan penawaran dengan harga di garisan vertikal dan kuantiti permintaan pada garisan horizontal di graf.

Undur

2021-05-17 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera