Gerak Kerja Kebajikan di Malaysia

Gerak Kerja Kebajikan di Malaysia

Kita telah melangkah masuk ke tahun 2020 dengan kaki kiri. Selain dari krisis kesihatan CoViD-19 yang meranapkan, ekonomi global sedang bergelut untuk terus berputar, dan kadar pengangguran sedang meningkat naik. Mereka yang telah kehilangan pekerjaan lantaran dari lockdown kini adalah yang paling terkesan dan terjejas.

Di Malaysia, ada banyak keluarga mencari bantuan kewangan kerana pencari nafkah mereka kini menganggur. FBS tidak dapat bersikap acuh tak acuh terhadap ketidakadilan ini dan memutuskan untuk menolong anggota komuniti PPR Kampung Baru Air Panas di Kuala Lumpur. 

Bersama dengan Global Peace Mission Malaysia (GPM), kami telah menggunakan sebahagian dari dana yang dikumpulkan dari promo Trade to Help untuk mengumpulkan 80 bungkusan bahan makanan untuk keluarga yang terjejas. Pada 30 April, kami telah menghantarkan kesemuanya dari pintu ke pintu untuk memberikan harapan bahawa hari-hari yang mendatang pasti akan cerah kembali. Setiap kotak bernilai RM100 dan ia mengandungi bahan-bahan keperluan asas seperti beras, mi, tepung, bijirin, sardin, dan lain-lain.  

FBS merancang untuk mengadakan gerak kerja seperti ini lagi di rantau ini. Jadi jika anda mempunyai sebarang maklumat mengenai keluarga-keluarga yang kesusahan di waktu ini, sila maklumkan kepada kami. 

Terima kasih di atas sumbangan kalian, dan teruskan bersama kami untuk lebih banyak kerja amal seperti ini. Kita tempuh waktu sukar ini bersama-sama – untuk pemulihan global dan masa depan yang lebih cerah.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera