Bekalan Kesihatan untuk Indonesia

Bekalan Kesihatan untuk Indonesia

Dunia yang kita kenali telah berubah dalam hanya beberapa minggu. Kebebasan, keselamatan, dan kesejahteraan terkompromi oleh virus novelti SARS-CoV-2. Ia juga telah memberikan kesan ekonomi dan sosial, seperti pengangguran, kemuflisan, keributan di pasaran kewangan, dsb. Selain dari semua masalah ini, hospital dan para petugas kesihatan yang berisiko terdedah kepada viru ini kekurangan kelengkapan perlindungan diri (PPE). 

FBS tidak boleh duduk berdiam diri tatkala dunia sedang dilanda musibah dan kami bersedia untuk membantu wilayah-wilayah yang paling terancam. Kami ingin bermula dengan Indonesia dan menghantarkan PPE ke institusi-institusi perubatan di Jawa Barat: Hospital Soreang, Klinik Pratama, dan Hospital Santo Borromeus di Bandung, Hospital Bayu Karta di Karawang, dan Pusat Kesihatan Awam di Tasikmalaya. Kami turut merancang untuk mengedarkan lebih banyak topeng muka, sarung tangan, dan PPE ke kota-kota lain di Jawa.

Virus ini diketahui sangat mudah berjangkit. Jadi, untuk melandaikan lengkungan CoViD-19, pasukan kami melaburkan dana bagi prosedur nyah-cemar di sub-daerah Kiaracondong, Bandung. Kami berharap orang ramai yang tidak mampu mendapatkan cecair pensanitasi atau sarung tangan akan berasa lebih selamat berada di jalanan. 

Di zaman penjarakan sosial, PKP, dan kuarantin, marilah kita bersatu dan bersimpati dengan mangsa-mangsa krisis kesihatan ini. Bersama, kita akan mengembalikan semula dunia yang kita kenali dahulu!

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera