Aduh! USD Terkulai Layu Selepas Data CPI AS Dikeluarkan

Aduh! USD Terkulai Layu Selepas Data CPI AS Dikeluarkan

Harga pengguna kekal tidak berubah daripada bulan sebelumnya pada bulan Oktober kerana penurunan harga minyak menarik inflasi utama ke bawah, sementara inflasi “teras” meningkat pada minyak menarik inflasi utama ke bawah, sementara inflasi “teras” meningkat pada kadar tahunan yang terendah sejak September 2021, berdasarkan data terkini daripada Biro Statik Buruh.

Indeks Harga Pengguna (CPI) menunjukkan pada bulan Oktober harga meningkat sebanyak 0% berbanding bulan sebelumnya dan 3.2% berbanding tahun sebelumnya, satu perkembangan yang perlahan jika dibandingkan dengan peningkatan bulanan 0.4% dan kenaikan tahunan 3.7% bagi bulan September.

Pakar ekonomi malah telah menjangkakan bahawa harga akan meningkat sebanyak 0.1% bulan demi bulan dan 3.3% tahun demi tahun.

Seperti yang dijangkakan, kos tenaga yang lebih rendah menyebabkan kenaikan yang lebih kecil pada angka utama, dengan harga tenaga menurun sebanyak 2.5% bulan demi bulan berikutan penurunan harga petrol sebanyak 5% pada bulan Oktober.

Untuk angka inflasi teras yang tidak mengambil kira kos seperti makanan dan gas, harga pada bulan Oktober meningkat sebanyak 4.0% berbanding tahun sebelumnya. Ia lebih rendah daripada kenaikan tahunan yang dilihat pada bulan September, berdasarkan data Bloomberg. Harga teras bulanan meningkat sebanyak 0.2%, dan itu juga lebih rendah daripada kenaikan bulanan September.

Analisis Teknikal (XAUUSD)

XAUUSDH4.png

Pasangan mata wang XAUUSD pada hari ini di lihat dalam perjalanan menuju Rintangan terdekat 1983.80-1986.00. Dan setelah itu ia dijangka akan membuat penurunan untuk mencari Sokongan terdekat 1974.90. Jika harga berjaya menembusi Sokongan tersebut maka harga akan membuat penurunan lagi untuk menguji Sokongan seterusnya berada di 1967.80.

                                                            TRADE BERSAMA FBS

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera