AS: Perbezaan antara sektor perindustrian dan perkhidmatan berterusan

AS: Perbezaan antara sektor perindustrian dan perkhidmatan berterusan

mencatatkan bahawa indeks bukan indeks ISM Ogos terus menyoroti perbezaan antara sektor perindustrian dan perkhidmatan, setakat ini kesengsaraan dari perang perdagangan dan kelemahan global yang mempengaruhi pengeluaran pembuatan kelihatan tidak menumpahkan ke seluruh ekonomi.

"Secara terperinci, indeks melebihi jangkaan, melonjak ke tahap tertinggi enam bulan pada 56.4 daripada 53.7 sebelumnya (mkt 56.4). Sebahagian besar komponen utama adalah kukuh, dengan pesanan baru (kepada 60.3 dari 54.1) dan aktiviti perniagaan (kepada 61.5 dari 53.1) memimpin jalan. ""Satu-satunya negatif yang dibaca dalam laporan yang kukuh adalah kemerosotan dalam komponen pekerjaan ke tahap paling rendah sejak Mac 2017 pada 53.1 daripada 56.2 yang kukuh, yang akan menunjukkan kelembapan di hadapan dalam sektor perkhidmatan pekerjaan yang tidak menghairankan pada tahap ini kitaran. "

USDJPYDaily.png

Sementara itu pasangan USDJPY masih lagi membuat kenaikan selama 3 hari berturut-turut semenjak rabu.Ini menunjukkan kekuatan US dollar dalam mendominasi pasaran bagi matawang ini.Oleh itu mengingatkan kepada anda bahwa,melanggar paras rintangan kukuh diparas 107.055 ini akan menyebabkan harga akan meneruskan kenaikan ke arah atas dan akan mensasarkan rintangan kukuh diparas 109.034 yang buat masa sekarang ini diwakili oleh EMA200.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera