AUD kekal rendah berbanding USD walaupun perbezaan kadar pengurangan

AUD kekal rendah berbanding USD walaupun perbezaan kadar pengurangan

Dalam tinjauan minggu ini,saya menjangkakan bahawa Dolar Australia (AUD) kekal rendah berbanding Dolar AS (USD) sambil meramalkan satu lagi penurunan kadar 0.25% daripada Reserve Bank of Australia (RBA) pada bulan Disember. Sebab-sebab yang dikemukakan kerana kurangnya AUD / USD meningkat termasuk ketidakpastian perdagangan / politik dan jangkaan pasaran mengenai prestasi masa depan Amerika Syarikat (AS) dan bank pusat Australia.

Petikan utama

"Bank Rizab menyampaikan pemotongan kadar Oktober dari 1% kepada 0.75% yang merupakan salah satu ramalan teras kami sejak Julai. Kami mengesahkan panggilan kami untuk mengurangkan lagi kepada 0.5% pada bulan Februari tahun depan. "

"Kami mengakui bahawa terdapat risiko bahawa langkah ini mungkin berlaku seawal bulan Disember tetapi menolak kebarangkalian langkah secepat November walaupun harga pasaran yakin (50%)."

"Bagaimanapun, kami yakin bahawa Pengerusi Powell meletakkan beban yang tinggi dalam memperluas siklus pertumbuhan selama mungkin. Sasaran inti PCE (ukuran inflasi yang disukai FOMC kerana ia mengandungi maklumat yang paling banyak mengenai prospek ke hadapan untuk inflasi) adalah bersaiz simetris sekitar 2%. Masih banyak kerja yang perlu dilakukan untuk mencapai sasaran itu. "

"Jadi, pada masa hadapan, kami menjangkakan satu lagi pemotongan di Australia dan empat lagi pemotongan dalam kadar dana persekutuan. Ini menunjukkan kadar "terminal" dalam kitaran ini sebanyak 0.5% di Australia dan 0.875% di Amerika Syarikat. "

"Walaupun kami menjangkakan perbezaan kadar hasil antara kadar dana persekutuan dan kadar tunai RBA 75 bps, pasaran sudah menjangkakan penyempitan sekitar 50 bps."

AUDUSDH4.png

Sementara itu pasangan matawang AUDUSD dilihat melakukan penurunan pada pembukaan sesi asia hari ini namun sekarang ini tersekat diparas sokongan 0.67790.Jadi saya akan mengambil langkah memerhatikan terlebih dahulu pasangan matawang ini.Jika harga semasa berjaya melanggar paras sokongan ini maka harga semasa akan cuba membuat penurunan ke arah sokongan kukuh seterusnya diparas 0.67551 yang buat masa sekarang ini diwakili oleh EMA100 dan EMA50.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera