AUD / USD turun 25 pip selepas status-quo RBA, QE tambahan

AUD / USD turun 25 pip selepas status-quo RBA, QE tambahan

  • AUD / USD turun di bawah 0.7650, turun 25 pip selepas tiada perubahan kadar RBA, pembelian bon tambahan.
  • Firma sentimen perdagangan sebagai kegilaan pasaran mengambil tempat duduk belakang, buat masa ini, rangsangan AS berharap, kesediaan China untuk menjalin hubungan dengan Amerika.
  • Pemangkin risiko menjaga tempat duduk pemandu, ekuiti, perak akan menjadi kunci untuk diperhatikan.

AUD / USD memudar momentum kenaikan awal sambil merosot dari 0.7660 hingga saat ini sekitar 0.7640 berikutan keputusan suku bunga Reserve Bank of Australia (RBA) pada awal Selasa.

Walaupun bank pusat Aussie sepadan dengan jangkaan pasaran yang luas terhadap perubahan kadar, tetap berubah pada 0.10%, ditambah dengan sasaran hasil tiga tahun, tidak banyak yang mengharapkan pelonggaran kuantitatif tambahan (QE) bon $ 100 bilion.

Kenyataan RBA menunjukkan bahawa ia tidak melihat syarat kenaikan CPI dipenuhi sehingga 2024 nampaknya memihak kepada AUD / USD.

Pada awal hari, sentimen pasaran goyah pada mulanya sebagai peningkatan dalam keperluan margin untuk perdagangan perak, kelemahan Gamestop menghentikan kenaikan harga saham Wall Street. Namun, perbincangan rangsangan Presiden AS Joe Biden "substantif dan produktif" dengan Republikan memperbaharui optimisme. Juga di sisi positifnya ialah kesediaan China untuk memberi permulaan baru kepada hubungan diplomatik dengan AS, seperti kata diplomat Senior China Yang Jiechi.

Dengan latar belakang ini, S&P 500 Futures meningkat 0.50% sementara stok di Australia dan Jepun naik sekitar 1.0% mengikut waktu akhbar. Selanjutnya, hasil Perbendaharaan AS 10 tahun juga pulih ke 1.088%, meningkat 1.1 mata asas (bps), mengikut waktu akhbar.

Setelah menyaksikan reaksi awal terhadap langkah dasar monetari RBA, pedagang AUD / USD akan mengawasi pemangkin risiko. Dengan berbuat demikian, peruncitan melonjak ke arah perak dan saham tertentu dapat menarik kembali perhatian. Juga menjadi tumpuan akan diadakan perbincangan mengenai pakej bantuan di Gedung Putih.

Analisis teknikal

AUDUSDzH4.png

Penembusan berterusan aliran tren yang berusia satu minggu, pada masa ini sekitar 0,7650, mengarahkan pembeli AUD / USD ke tahap SMA 21 hari pada 0,7720. Sementara itu, tahap rendah pada hari Khamis 0,7590 menjadi pintu masuk untuk kemasukan penjual.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera