Australia: Kejatuhan tahunan pertama dalam kekosongan jawatan sejak 2014

Australia: Kejatuhan tahunan pertama dalam kekosongan jawatan sejak 2014

Kekosongan jawatan Australia jatuh 1.9% dalam tempoh tiga bulan hingga Ogos 2019 y / y, menandakan kejatuhan tahunan pertamanya sejak suku Februari 2014.

Petikan Utama

"Kelemahan tertumpu di sektor pengetahuan utama. Perkhidmatan profesional jatuh 12.6% q / q dan 13.5% y / y (hasil paling lemah sejak 2014) dan pendidikan jatuh 7.1% q / q dan 9.6% y / y (penurunan tahunan paling ketara dalam kekosongan pendidikan dalam tempoh 5 tahun). Kelemahan berterusan dalam kekosongan jawatan (-5.1% q / q selepas -18.7% q / q hingga Mei) dan penurunan mendadak dalam kesihatan (-8.1% q / q) turut menyumbang kepada kemerosotan. "

"Kekosongan New South Wales jatuh, secara tahunan, untuk pertama kalinya dalam tempoh lima tahun (-7.5% y / y), sementara Victoria merekodkan kejatuhan tahunan kedua berturut-turut (-9.2% y / y). Semua negeri / wilayah lain mengalami pertumbuhan kekosongan, kecuali Australia Selatan. "

"Kekosongan jawatan dalam tempoh enam bulan yang lalu mewakili penumpuan dengan data iklan pekerjaan, yang telah melemah untuk beberapa waktu. Kelemahan dalam kedua-dua petunjuk utama adalah isyarat yang kuat bahawa pertumbuhan pekerjaan boleh melambatkan dalam jangka terdekat. Ini adalah kerana pengangguran telah meningkat meskipun pertumbuhan pekerjaan yang kukuh dalam beberapa bulan kebelakangan ini. "

EURAUDH1.png

Akibat dari kejatuhan ini kita dapat lihat hari ini bahawa pasangan EURAUD hari ini masih lagi cuba untuk membuat kenaikan dan masih lagi gagal melanggar paras sokongan diparas 1.62155.Mengingatkan kepada anda bahawa kegagalan melanggar paras EMA50 dan EMA100 yang mewakili paras sokongan dibawah ini akan menyebabkan jangkaan kenaikan masih akan diletakkan untuk analisa hari ini dan jangkaan kenaikan yang boleh berlaku adalah pada paras rintangan utama bulanan yang berada diparas 1.62780.Sebaliknya kejayaan melanggar paras sokongan ini akan mengakibatkan penurunan berlaku dan sasaran nya adalah pada paras sokongan kukuh diparas 1.61756

Serupa

Berita Penting Untuk Minggu Hadapan
Berita Penting Untuk Minggu Hadapan

Indeks Harga Pengguna, Jualan Rumah Sedia Ada, Keputusan Kadar Fed AS - semua perkara ini akan kami bincangkan dalam ulasan terbaru kami. Jangan terlepas semua siaran ini!

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera