Australia: Kepercayaan Pengguna mengangkat rekod kewangan semasa

Australia: Kepercayaan Pengguna mengangkat rekod kewangan semasa

Keyakinan Pelanggan Australia meningkat 1.2% minggu lepas, menolak indeks melebihi purata jangka panjangnya

Kewangan semasa meningkat sebanyak 5.9%, mengambil sentimen sentimen ini ke tahap tertinggi sejak tinjauan mingguan bermula pada tahun 2008. Sebaliknya, keadaan kewangan masa depan jatuh 3%, membalikkan keuntungan dua minggu yang lalu tetapi berada di atas purata.

Keadaan ekonomi juga bercampur. Keadaan ekonomi semasa turun 1.4%, penurunan keempat berturut-turut, manakala keadaan ekonomi masa depan mempunyai keuntungan marginal sebanyak 0.2%. Kedua-dua indeks berada di bawah purata.Sub-indeks 'Masa untuk membeli item utama rumah' mendapat 4%, selepas jatuh selama tiga minggu berturut-turut. Purata bergerak empat minggu untuk jangkaan inflasi adalah stabil pada 3.9%. Bacaan mingguan untuk jangkaan inflasi melonjak kepada 4.1%.

GBPAUDH4.png

Sementara itu pasangan GBPAUD menunjukkan kenaikan untuk hari ini selepas mengalami kejatuhan yang agak banyak sekitar 314 pips.Jadi buat masa sekarang saya menjangkakan akan adanya kenaikan sementara sebelum pasangan ini meneruskan penurunan yang berlaku.Kenaikan yang boleh dijangkakan adalah pada paras 1.81270 dan paras seterusnya berada pada paras 1.81708.Menyentuh dua paras ini dijangkakan akan menyebabkan adanya tekanan ke atas harga untuk ditolak ke arah bawah.tetapi sebaliknya jika harga semasa berjaya melanggar kedua-dua rintangan ini maka analisa ini akan terbatal dan akan menyebabkan harga semasa membuat kenaikan ke arah rintangan utama harian diparas 1.82757

Serupa

Berita Penting Untuk Minggu Hadapan
Berita Penting Untuk Minggu Hadapan

Indeks Harga Pengguna, Jualan Rumah Sedia Ada, Keputusan Kadar Fed AS - semua perkara ini akan kami bincangkan dalam ulasan terbaru kami. Jangan terlepas semua siaran ini!

Pengumuman Bank of England
Pengumuman Bank of England

Bank of England akan mengumumkan penyata dasarnya pada 16 Disember, Khamis, pukul 14:00 GMT+2 (waktu MetaTrader). Ia akan memberikan kesan ke atas semua pasangan pound British.

Berita terkini

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!
Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!

USD mengukuh pada hari Khamis, disokong oleh data pasaran buruh Amerika Syarikat yang kukuh dan pelabur menantikan ucapan Pengerusi Fed, Jerome Powell, pada hari Jumaat di Simposium Dasar Ekonomi Jackson Hole…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera