Australia: Lebihan dagangan kembali melebihi $ 7bn

Australia: Lebihan dagangan kembali melebihi $ 7bn

Sila ambil perhatian bahawa imbangan perdagangan Australia telah meningkat sebanyak $7B pada bulan September dengan selesa mengalahkan jangkaan pasaran.

Petikan Utama

Pada bulan Ogos lebihan dagangan telah disemak semula kepada hampir $700 juta. Eksport naik 3.5% m / m menjadikan ia hampir 15% lebih tinggi untuk tahun ini. Import berada pada paras 2.5% m / m, tetapi hanya 3.2% y / y. Saya amat yakin untuk melihat import barangan modal meningkat sebanyak 11.6% m / m, untuk keuntungan tahunan sebanyak 8.2%. Import barang penggunaan sangat lemah, hanya 0.7% m / m dan 0.8% y / y. 

Jumlah eksport sumber naik pada kadar 4.5% m / m pada bulan September dan kini 22% lebih tinggi daripada tahun lalu. Walau bagaimanapun, kebanyakan keuntungan didorong oleh eksport emas. Eksport sumber naik 2.3% m / m dan hanya 1% lebih tinggi dari tahun yang lalu. Eksport luar bandar meningkat 6.4% m / m didorong oleh kenaikan mendadak eksport bijirin. Berbanding tahun yang lalu, eksport luar bandar turun 2.3%. Eksport perkhidmatan naik 0.8% m / m. 

Import modal tidak termasuk pesawat awam meningkat 11% m / m dan 8.7% lebih tinggi daripada tahun lalu. Kebanyakan keuntungan dalam peralatan telekomunikasi. Import penggunaan tetap lemah dan sedikit berubah dari tahun yang lalu, tidak terlalu mengejutkan memandangkan kelemahan dalam perbelanjaan isi rumah. 

AUDCHFH1.png

Sementara itu,pasangan AUDCHF sekarang ini membuat kenaikan mengejut ke arah rintangan kukuh iaitu diparas 0.68468 namun gagal untuk melanggarnya buat masa sekarang. Oleh itu kita menjangkakan penurunan bakal berlaku dan harga semasa akan menguji kembali paras sokongan kukuh yang berada diparas 0.68130.Menguji paras ini akan membawa harga semasa ke arah sokongan utama harian yang berada diparas sokongan 0.67920

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera