Bilakah Jualan Runcit Australia dan bagaimana pengaruhnya terhadap AUD / USD?

Bilakah Jualan Runcit Australia dan bagaimana pengaruhnya terhadap AUD / USD?

Gambaran keseluruhan Jualan Runcit

Awal Selasa, pasaran melihat bacaan awal untuk data Jualan Runcit bulan November dari Australia pada pukul 00:30 GMT. Setelah pemulihan dua bulan berturut-turut, baru-baru ini dengan + 1.4% YoY, pedagang AUD / USD mengharapkan bacaan positif lain untuk mengekalkan pergerakan pemulihan terkini. Selain menjadi barometer ekonomi utama, isyarat campuran RBA dan optimisme pemerintah Aussie, seperti yang dinyatakan dalam Ramalan Ekonomi Pertengahan Tahun, juga menyoroti data awal Penjualan Runcit.

Bagaimana ia boleh mempengaruhi AUD / USD?

AUD / USD berjangka sekitar 0.7580 / 90 sambil menyatukan kenaikan hari sebelumnya dari 0.7461 semasa perdagangan Asia awal Selasa. Pasangan ini baru-baru ini mendapat manfaat daripada harapan kemas kini rangsangan coronavirus AS (COVID-19) serta mesej pembangun vaksin yang menunjukkan kemampuan untuk menjinakkan varian baru virus.

Bercakap terutamanya mengenai data, ekonomi makro mungkin mendapat tindak balas positif segera sekiranya terdapat bacaan optimis yang lain sementara kejutan negatif mungkin harus bergantung pada pemangkin kualitatif untuk memberi lebih banyak kesan.

AUDUSDDaily.png

Secara teknikal, AUD / USD melonjak SMA 21 hari, pada 0.7455 sekarang, tetapi perlu melepasi paras tertinggi pada hari sebelumnya pada 0.7615 untuk menarik balik pembeli. Sementara itu, garis aliran menaik dari 02 November, saat ini sekitar 0.7520, dapat menawarkan sokongan segera semasa penurunan baru.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera