Bilakah siaran data UK dan bagaimana pengaruhnya dapat mempengaruhi GBP / USD?

Bilakah siaran data UK dan bagaimana pengaruhnya dapat mempengaruhi GBP / USD?

Ramalan menunjukkan bahawa KDNK UK akan mereda 6.7% MoM pada bulan Julai berbanding + 8.7% sebelumnya sementara Indeks Perkhidmatan (3M / 3M) untuk tempoh yang sama dilihat pulih dari -19.9% ​​hingga -19.2%.

Sementara itu, Pengeluaran Pembuatan, yang merangkumi sekitar 80% dari jumlah pengeluaran industri, diharapkan akan meningkat 5% MoM pada bulan Julai berbanding 11% yang dicatat pada bulan Juni. Selanjutnya, jumlah Pengeluaran Perindustrian dijangka akan mencapai + 4.0% MoM berbanding bacaan sebelumnya + 9.3%.

Mengingat angka tahunan, Pengeluaran Perindustrian untuk bulan Julai dijangka turun sebanyak 8,9% berbanding -12,5% sebelumnya, sedangkan Pengeluaran Pengilangan juga dijangka menurun sebanyak 10,5% pada bulan yang dilaporkan berbanding -14,6% yang lalu.

Secara berasingan, Imbangan Perdagangan Barang Inggeris akan dilaporkan pada masa yang sama dan dijangka menunjukkan defisit sebanyak £ 6.9 bilion berbanding defisit £ 5.1 bilion yang dilaporkan pada bulan Jun.

Bagaimana boleh mempengaruhi GBP / USD?

GBPUSDDaily.png

Pada masa akhbar, GBP / USD berhenti kerugian besar pada hari sebelumnya sambil melambung rendah tujuh minggu. Dengan berbuat demikian, Kabel menyegarkan tahap tinggi dalam sehari melebihi 1,2820. Akan tetapi, perlu diperhatikan bahawa kemunduran terbaru pasangan menjadi minimum ketika membandingkan kerugian mingguan lebih dari 460 pip, yang tertinggi dalam enam bulan.

Walaupun tajuk utama Brexit terus mengatur harga GBP / USD pada waktu yang lewat, angka KDNK hari ini dapat meningkatkan lonjakan pembetulan jika menghasilkan hasil yang lebih positif daripada yang diharapkan. Walaupun pelonggaran sekatan coronavirus (COVID-19) menawarkan harapan untuk membaca positif, gelombang virus 2.0 mencabar pertumbuhan aktiviti. Oleh itu, peniaga akan memperhatikan data utama dengan jangkaan untuk mengembalikan kerugian terkini. Peniaga juga harus berhati-hati kerana kekecewaan besar dari data akan sangat disambut oleh beruang yang sudah bersemangat pesimisme Brexit.

Secara teknikal, EMA 100 hari dan garis rintangan berusia enam bulan, sokongan sebelumnya, mempersoalkan penggabungan pasangan GBP / USD di tengah MACD yang menurun. Akibatnya, petikan ini merupakan satu lagi percubaan untuk memecahkan tahap EMA 200 hari pada tahap 1.2750 tidak dapat dikesampingkan. Dengan berbuat demikian, puncak awal Julai sekitar 1,2670 / 65 akan berada di radar penjual. Sebagai alternatif, penutupan harian melebihi tahap EMA 100-hari pada 1,2830 harus melepasi sokongan-berubah menjadi rintangan, sekitar 1,2875, untuk mendapatkan kembali kekuatan dalam menyerang rendah bulan Ogos mendekati 1,2985 / 80.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera