BOC: Panduan ke hadapan dalam sorotan di tengah status-quo

BOC: Panduan ke hadapan dalam sorotan di tengah status-quo

kami menawarkan sekilas apa yang diharapkan dari keputusan dasar monetari Bank of Canada pada hari Rabu pada pukul 1400 GMT.

Petikan utama"Perubahan material terhadap langkah-langkah kebijakan tidak diharapkan pada pertemuan ini tetapi panduan mungkin penting di beberapa bidang."

"Pernyataan itu sendiri kemungkinan akan mengulang kalimat tentang" Ketika ekonomi bergerak dari pembukaan semula ke pemulihan, ia akan terus memerlukan sokongan dasar monetari yang luar biasa. " Ini adalah cara BoC untuk menurunkan semangat terhadap bacaan pemulihan. "

"Juga perhatikan panduan suku bunga maju berulang yang mencakup garis - Majlis Memerintah akan mempertahankan suku bunga dasar pada batas bawah yang efektif sehingga kemerosotan ekonomi diserap sehingga sasaran inflasi 2 persen dapat dicapai secara berkelanjutan."

Panduan pembelian aset mungkin berlaku di mana terdapat ketidakpastian. "

USDCADH4.png

USD / CAD turun ke 1.3233 pada awal pagi Rabu di Asia. Pasangan loonie melonjak paling tinggi sejak 11 Jun pada hari sebelumnya setelah menembusi garis tren menurun dari 19. Mac. Kenaikan kenaikan mendapat sokongan dari kekuatan RSI di bawah had yang dapat dikendalikan, yang seterusnya menunjukkan kenaikan harga saham tersebut.

Dengan berbuat demikian, wilayah 1,3310 / 15 termasuk EMA 50 hari dan rendah bulan Jun mendapat perhatian pedagang menjelang puncak bulan sebelumnya berhampiran 1,3450.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera