ECB: Sekarang adalah masa untuk bertindak

ECB: Sekarang adalah masa untuk bertindak

"Kami menjangkakan ECB akan mengumumkan (1) pemotongan 20bp dalam kadar deposit (kadar kunci lain tidak berubah) dan bimbingan yang dilanjutkan ('sekarang atau lebih rendah ... jauh melangkaui pembelian aset bersih') akan kekal ; (2) restart QE selama 12 bulan sebanyak EUR45-60bn sebulan, walaupun juga mengakui risiko penurunan yang diberikan oleh komunikasi hawkish baru-baru ini dari beberapa ahli Majlis Pimpinan; dan (3) sistem peringkat. "

"Pakej ini tidak mungkin menjadi peluru perak untuk pasaran. Pasaran FX ditetapkan untuk menumpukan perhatiannya pada pemotongan kadar, sementara pasaran pendapatan tetap memberi tumpuan kepada saiz QE. "

EURUSDH4.png

Sementara itu pasangan matawang EURUSD dari sudut teknikal menunjukkan kenaikan pada hari ini tetapi masih lagi gagal untuk melanggar paras rintangan kukuh diparas 1.10614.Mengingatkan kepada anda bahawa,melanggar paras rintangan kukuh ini akan menyebabkan pasangan ini meneruskan kenaikan ke arah rintangan mingguan yang berada pada paras 1.11423.Sebaliknya kegagalan melanggar paras rintangan ini akan menyebabkan harga semasa membuat penurunan dan akan mensasarkan paras sokongan kukuh diparas 1.09378

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera