EU Verhofstadt: Reaksi awal cadangan UK 'tidak positif'

EU Verhofstadt: Reaksi awal cadangan UK 'tidak positif'

Menjawab proposal Brexit yang diumumkan oleh PM UK Boris Johnson pada hari Rabu, ahli Parlimen Kesatuan Eropah (EU) dan Ketua Kumpulan Pemandu Brexit Guy Verhofstadt berkata reaksi awal terhadap rancangan Johnson tidak positif.

Petikan Utama:

"Saya boleh memberitahu anda bahawa tindak balas pertama Kumpulan Brexit Steering tidak positif, tidak positif dalam erti kata kami tidak menganggap bahawa ini benar-benar perlindungan yang diperlukan oleh Ireland."

Apabila ditanya sama ada cadangan itu adalah percubaan yang serius untuk memecahkan kebuntuan atau merancang untuk mengalihkan kesalahan ke Brussels jika Brexit tidak ada masalah, beliau berkata: "Saya fikir titik terakhir tidak begitu buruk".

GBPAUDH1.png

Sementara itu pasangan GBPAUD hari ini masih lagi meneruskan penurunan yang berlaku semenjak selasa lalu.Seperti yang anda lihat didalam carta,harga semasa telah pun melanggar paras trendline yang telah saya tandakan dan ini menandakan bahawa harga semasa akan cuba membuat penurunan ke arah bawah dan akan cuba menyentuh paras sokongan terdekat iaitu diparas 1.82581.Melanggar paras ini akan mengakibatkan penerusan penurunan akan berlaku sehingga ke paras sokongan utama harian iaitu diparas 1.81427

Serupa

Berita Penting Untuk Minggu Hadapan
Berita Penting Untuk Minggu Hadapan

Indeks Harga Pengguna, Jualan Rumah Sedia Ada, Keputusan Kadar Fed AS - semua perkara ini akan kami bincangkan dalam ulasan terbaru kami. Jangan terlepas semua siaran ini!

Pengumuman Bank of England
Pengumuman Bank of England

Bank of England akan mengumumkan penyata dasarnya pada 16 Disember, Khamis, pukul 14:00 GMT+2 (waktu MetaTrader). Ia akan memberikan kesan ke atas semua pasangan pound British.

Berita terkini

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!
Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!

USD mengukuh pada hari Khamis, disokong oleh data pasaran buruh Amerika Syarikat yang kukuh dan pelabur menantikan ucapan Pengerusi Fed, Jerome Powell, pada hari Jumaat di Simposium Dasar Ekonomi Jackson Hole…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera