EUR / USD: Ditolak lagi pada MA 200, mata tertumpu kepada data IFO Jerman dan ucapan Lagarde

EUR / USD: Ditolak lagi pada MA 200, mata tertumpu kepada data IFO Jerman dan ucapan Lagarde

  • EUR / USD melaporkan kerugian, setelah menghadapi penolakan di MA 200 hari di Asia.
  • Purata jangka panjang adalah tahap untuk mengalahkan Bullish. Ramalan Jerman IFO di atas diperlukan untuk mengangkat pasangan itu di atas MA 200 hari.

Lagarde tidak mungkin dovish untuk hari ini. Penurunan dalam EUR / USD telah meningkat berikutan kegagalan berulang untuk mengalahkan rintangan purata bergerak 200 hari dan pergerakan yang lebih besar boleh terungkap di Eropah jika data utama Jerman mengecewakan jangkaan.

MA 200 hari paras yang sukar ditembusi oleh EUR / USD pada masa ini berdagang pada 1.1134, mewakili penurunan 0.13% pada hari ini, setelah menghadapi penolakan pada purata 200 hari pada 1.1151 semasa waktu perdagangan Asia.

Terutama, Trend Bullish masih gagal untuk menutup hampir setiap hari di atas purata jangka panjang untuk hari keempat berturut-turut pada hari Selasa, kerana penyebaran hasil bon 10 tahun Amerika Syarikat dan Jerman melebar hampir lima mata asas kepada 218 mata asas.

Penutupan yang kukuh di atas 200 hari MA diperlukan untuk menghidupkan kembali pandangan kenaikkan jangka pendek.

Fokus kepada data Jerman dan ucapan Lagarde dan Kajian IFO Jerman, yang dijadualkan pada pukul 04:30PM waktu malaysia dan 5:00PM, dijangka menunjukkan indeks harapan naik ke 93.0 pada bulan Disember dari 92.1, menurut kajian penganalisis terkini.

Pembacaan ramalan di atas diperlukan untuk mengesahkan kajian kami minggu lalu, yang menunjukkan ekonomi Jerman telah menurunkan dan menarik bida untuk mata wang biasa.

Pukulan besar pada jangkaan kemungkinan akan menghasilkan bergerak melebihi MA 200 hari pada 1.1151. Yang berkata, lembu jantan memerlukan penutupan harian yang meyakinkan di atas halangan utama, seperti yang dinyatakan sebelum ini.

Presiden Bank Sentral Eropah Lagarde dijadual bercakap pada jam 04:30PM waktu malaysia. Lagarde tidak mungkin terdengar dovish dan kemungkinan akan mengulangi keperluan untuk rangsangan fiskal.

EURUSDH4.png

Serupa

Apada Jangkaan Malam Ini NFP?
Apada Jangkaan Malam Ini NFP?

Debaran yang kian memuncak menjelang terbitan laporan data pekerjaan NFP Amerika Syarikat (AS) pada sesi New York hari ini (Jumaat) menjadi faktor membuatkan pergerakan USD suram dan menunjukkan penyusutan nilai…

Harga Emas Naik Sekejap Atau Sambung Turun?
Harga Emas Naik Sekejap Atau Sambung Turun?

Berlaku pertukaran arah bagi pergerakan mata wang USD pada dagangan Rabu semalam dengan penurunan semula hasil perbendaharaan Amerika Syarikat (AS) dan data ekonomi yang bercampur-campur…

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera