Fed: Powell telah membuktikan kekuatannya untuk menggegarkan pasaran dan dia kemungkinan akan melakukannya lagi

Fed: Powell telah membuktikan kekuatannya untuk menggegarkan pasaran dan dia kemungkinan akan melakukannya lagi

Jerome Powell, Ketua Federal Reserve, akan bercakap di webinar yang dianjurkan oleh Institut Peterson pada pukul 13:00 GMT, sebelum pasar AS dibuka. 

Petikan utama

"Powell diharapkan untuk menolak pilihan menetapkan kadar faedah negatif dan mungkin sedikit mempengaruhi saham dan menyokong dolar. Namun, jika dia mengejutkan dengan menolak untuk menolak berada di bawah sifar, dolar kemungkinan akan merosot dan saham dapat melonjak. "

"Dia kemungkinan akan mengulangi janji amnya untuk bertindak kapanpun diperlukan dan itu berharga. Jika dia membahas secara spesifik dan tentang idea-idea segar untuk merangsang ekonomi dan menyebutkan angka, dolar dapat turun dan saham naik."

"Sekiranya Powell melihat kejatuhan harga sebagai alasan lain untuk merasa bimbang dan bertindak, itu akan menguntungkan dolar AS dan positif bagi saham, terutama jika dia menyatakan kebimbangan terhadap deflasi. Sekiranya dia melihat inflasi yang lemah sebagai sebahagian daripada kemerosotan ekonomi, pasaran akan beralih ke topik seterusnya. "

"Sekiranya Powell secara tidak langsung menyokong Pelosi, yang mulai memperincikan rancangan lain dalam triliunan dolar, itu dapat meningkatkan saham dan membebani dolar. Ini akan membantu mendorong ahli politik ke arah itu. "

"Di satu pihak, ramalan mengerikan dapat menurunkan stok dolar safe-haven naik. Sebaliknya, kemerosotan ekonomi membuka pintu kepada lebih banyak rangsangan Fed. "

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera