GBP / USD mengekalkan kenaikan di atas 1.3200 di tengah kelemahan dolar AS, kesukaran Brexit

GBP / USD mengekalkan kenaikan di atas 1.3200 di tengah kelemahan dolar AS, kesukaran Brexit

GBP / USD berada di puncak empat hari, kerana dolar AS merosot lebih jauh.Suasana berisiko membayangi perkembangan Brexit.Tumpuan tetap pada statistik covid di tengah-tengah ekonomi yang lemah.GBP / USD kelihatan meluaskan momentum kenaikkannya di atas 1.3200 ke dalam perdagangan Eropah pada hari Isnin ini, dibantu oleh kelemahan pasaran yang menaikkan semangat pasaran dolar AS di pesaing utamanya.

Permintaan untuk dolar AS hampir terbunuh, kerana euforia terhadap kemajuan vaksin coronavirus, pengeluaran kilang China yang kukuh dan pemulihan ekonomi Jepun menaikkan ekuiti Asia ke paras tertinggi. Suasana berisiko sebahagiannya mengimbangi kebimbangan mengenai kes virus dan sekatan di AS, menjadikan dolar negatif.

Sementara itu, pound dengan hasil yang lebih tinggi memanfaatkan kenaikan risiko, mengabaikan perkembangan negatif terkini mengenai isu Brexit, kerana rundingan mengenai kemungkinan kesepakatan perdagangan antara UK dan EU kemungkinan akan melampaui minggu ini.

Pada hujung minggu, Menteri Luar Negeri Ireland Simon Coveney menyatakan: "jika Inggeris mengenakan Rang Undang-Undang Pasaran Dalaman, kami tidak akan mendapat kesepakatan." Sementara itu, Setiausaha Alam Sekitar UK George Eustice mengatakan bahawa "perjanjian itu ada" antara kedua-dua belah pihak, menjaga harapan tetap hidup, kerana perbezaan terus berlanjutan mengenai perikanan dan bantuan negara.

Pasaran akan mengikuti statistik koronavirus global dan kemas kini Brexit di tengah-tengah kalendar cahaya data di kedua-dua belah Atlantik. Walaupun trend risiko mungkin terus menjadi pemacu utama pasaran.

Tahap teknikal GBP / USD

GBPUSDDaily.png

“Tingginya minggu lalu di 1,3313 adalah tahap untuk mengalahkan kenaikan harga. Langkah di atas 1.3313 akan membatalkan keletihan pembeli yang ditandakan oleh sumbu panjang panjang yang dilekatkan pada lilin minggu sebelumnya dan membuka pintu untuk 1.3483. Sebagai alternatif, pergerakan di bawah tahap rendah sesi Asia pada tahap 1.3174 akan mengesahkan keletihan pembeli yang diisyaratkan oleh lilin mingguan dan risiko peralihan menyokong penurunan kepada 1.3108 (purata bergerak sederhana 5 minggu), ”jelas Omkar Godbole, Analis FXStreet.

Serupa

EMAS Di Jangka Akan Membuat Kenaikkan!
EMAS Di Jangka Akan Membuat Kenaikkan!

Sesi Asia menyaksikan USD didagangkan sedikit susut ketika pasaran mengambil langkah berhati-hati menjelang keluaran data inflasi Amerika Syarikat…

Berita Penting Untuk Minggu Hadapan
Berita Penting Untuk Minggu Hadapan

Indeks Harga Pengguna, Jualan Rumah Sedia Ada, Keputusan Kadar Fed AS - semua perkara ini akan kami bincangkan dalam ulasan terbaru kami. Jangan terlepas semua siaran ini!

Berita terkini

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!
Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!

USD mengukuh pada hari Khamis, disokong oleh data pasaran buruh Amerika Syarikat yang kukuh dan pelabur menantikan ucapan Pengerusi Fed, Jerome Powell, pada hari Jumaat di Simposium Dasar Ekonomi Jackson Hole…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera