Indeks Dolar AS berada di bawah tekanan berhampiran 99.60, fokus pada data

Indeks Dolar AS berada di bawah tekanan berhampiran 99.60, fokus pada data

  • DXY mereda lebih jauh dan merosot ke wilayah 99.60.
  • Konflik perdagangan AS-China, pandemi koronavirus tetap berada di tahap tengah.
  • Keyakinan Pengguna CB, data perumahan di sebelah relevan di soket.

Greenback, ketika dilacak oleh Indeks Dolar AS (DXY), telah mengalami tekanan penurunan yang baru dan mengunjungi zon 99.60 pada hari Selasa.

Indeks Dolar AS memberi tumpuan kepada data, perdaganganSelepas empat kenaikan harian berturut-turut, termasuk ujian batas 100.00 pada hari Isnin, indeks kini berada di bawah tekanan jual dan mundur ke jalur 99.70 / 60 pada hari Selasa.

Sementara itu, kekhawatiran di bidang perdagangan AS-China tampaknya telah kehilangan daya tarik dalam beberapa jam terakhir, membiarkan dolar terdedah kepada penjual dan mempertahankan nada yang lebih baik di kompleks berkaitan risiko.

Tambahan pula, greenback terus mengesan perkembangan dari coronavirus, kesannya terhadap ekonomi, dan kembalinya ke kegiatan ekonomi walaupun pada tahap glasier.

Kemudian di soket, Keyakinan Pengguna yang diukur oleh Dewan Persidangan akan menjadi perhatian utama oleh Indeks Harga Rumah, indeks S&P / Case-Shiller, Penjualan Rumah Baru, indeks Chicago Fed dan tolok pembuatan Dallas Fed.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Pemulihan dalam dolar kehilangan momentum di bawah 100.00 angka setakat ini minggu ini berikutan mood yang lebih baik dalam aset berisiko. Sementara itu, dolar tetap berwaspada di bidang perdagangan AS-China dan kembalinya secara beransur-ansur ke keadaan normal dalam ekonomi AS. Mengenai sikap konstruktif di sekitar dolar, ia tetap menjadi tempat pilihan yang selamat di kalangan pelabur, dibantu oleh status mata wang rizab global dan simpanan nilai. Dolar juga memperoleh sokongan tambahan setelah J.Powell dari Fed baru-baru ini menolak kadar negatif, walaupun dia menekankan kesediaan Fed untuk melaksanakan langkah-langkah lebih lanjut untuk menyokong ekonomi.

Tahap relevan Indeks Dolar AS

Pada masa ini, indeks kehilangan 0.18% pada 99.63 dan menghadapi sokongan seterusnya pada 99.00 (rendah mingguan 20 Mei) diikuti oleh 98.57 (rendah bulanan 4 Mei) dan kemudian 98.49 (SMA 200 hari). Sebaliknya, penembusan di atas 99.98 (tertinggi mingguan 25 Mei) bertujuan 100.56 (tertinggi bulanan 14 Mei) dan akhirnya 100.93 (tinggi mingguan / bulanan Apr.6).

Serupa

EMAS Di Jangka Akan Membuat Kenaikkan!
EMAS Di Jangka Akan Membuat Kenaikkan!

Sesi Asia menyaksikan USD didagangkan sedikit susut ketika pasaran mengambil langkah berhati-hati menjelang keluaran data inflasi Amerika Syarikat…

Berita Penting Untuk Minggu Hadapan
Berita Penting Untuk Minggu Hadapan

Indeks Harga Pengguna, Jualan Rumah Sedia Ada, Keputusan Kadar Fed AS - semua perkara ini akan kami bincangkan dalam ulasan terbaru kami. Jangan terlepas semua siaran ini!

Berita terkini

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!
Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!

USD mengukuh pada hari Khamis, disokong oleh data pasaran buruh Amerika Syarikat yang kukuh dan pelabur menantikan ucapan Pengerusi Fed, Jerome Powell, pada hari Jumaat di Simposium Dasar Ekonomi Jackson Hole…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera