Risiko utama untuk Amerika Syarikat jika Pres. Trump menandatangani undang-undang Hong Kong

Risiko utama untuk Amerika Syarikat jika Pres. Trump menandatangani undang-undang Hong Kong

Dalam tweet terbaharu itu, saluran berita China Global Times menyoroti risiko yang menjulang untuk AS sekiranya Presiden Trump menandatangani rang undang-undang Hong Kong.

Tweet itu berkata: "Inilah yang berisiko untuk AS jika @realDonaldTrump menandatangani rang undang-undang HongKong dan menjadikannya undang-undang, seperti HK govt spox menunjuk: $ 33 bilion dalam lebihan perdagangan & kerjasama dari govt HK dalam usaha penguatkuasaan undang-undang AS, termasuk mekanisme larangan eksport yang kuat. "

Menambah ini, yang paling penting, kesepakatan dagangan AS-China Fasa Satu masih berisiko jika undang-undang Hong Kong berubah menjadi undang-undang. Sementara itu, kedua-dua Hong Kong dan kerajaan China telah mengutuk campurtangan AS dalam hal ehwal dalaman mereka.

USDCHFH1.png

Sementara itu pasangan matawang USDCHF di lihat bergerak agak tenang sekarang ini di dalam indikator EMA yang membentuk rintangan kukuh sekarang ini. Oleh itu, sekarang ini saya akan berjaga-jaga telebih dahulu dengan pasangan matawang ini sehingga ia membuat satu trend yang jelas untuk kita. Membuat penurunan ke arah bawah akan membawa harga semasa ke arah sokongan kukuh di paras trendline yang telah di tandakan seperti di dalam carta iaitu di sekitar paras 0.98991. Melanggar paras ini akan membawa harga semasa mencari harga terendah 18 November iaitu di paras 0.98748

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera