S&P 500 Futures bertahan di atas 3.600 walaupun terdapat masalah virus, kebimbangan AS-China bergaduh pada Hari Kesyukuran

S&P 500 Futures bertahan di atas 3.600 walaupun terdapat masalah virus, kebimbangan AS-China bergaduh pada Hari Kesyukuran

  • S&P 500 Futures mengurangkan kerugian baru-baru ini dari paras tertinggi dua minggu pada hari sebelumnya.
  • Kes covid global mencecah 60 juta, China menunaikan separuh janji perdagangan kepada AS dalam 10 bulan.
  • AS menyenarai hitam empat syarikat China, Rusia mengenai program peluru berpandu Iran, kegelisahan Brexit.

Kalendar ringan dan Percutian AS boleh membebankan peniaga.S&P 500 Futures mencatat keuntungan sederhana sekitar 3,630 ketika pasaran di Tokyo dibuka untuk perdagangan Khamis. Barometer risiko melonjak dari paras tertinggi, melintas awal November, pada hari Rabu di tengah data AS yang rendah dan kurangnya dorongan baru terhadap suasana risiko sebelumnya.

Walaupun begitu, prestasi terbitan ekuiti AS mengabaikan kemas kini coronavirus yang lemah (COVID-19) dan bimbang ketegangan antara AS dan China akan segera diperbaharui. Bukan hanya ketidakmampuan Beijing untuk melaksanakan janji-janji perdagangan, yang melancarkan ketakutan perang perdagangan, tetapi sekatan Amerika terhadap empat syarikat dari China dan Rusia bersama-sama berkaitan dengan program peluru berpandu Iran memperbaharui pergolakan politik di antara ekonomi utama dunia.

Perlu disebutkan bahawa kegelisahan Brexit berlanjutan ketika pembuat dasar Kesatuan Eropah, terutama dari Perancis, menganggap UK terlalu sukar untuk menangani isu-isu penting seperti perikanan.

S&P500Daily.png

Selain itu, perpanjangan penutupan separa Jerman dan kemungkinan had Sepanyol untuk perayaan Krismas juga menyiasat optimis pasaran.

Sebagai alternatif, Presiden AS yang terpilih Joe Biden semakin kuat mencengkam Gedung Putih. Anggota Demokrat setakat ini tidak mahu bercakap apa-apa yang menyusahkan, yang pada gilirannya menunjukkan bahawa tidak ada masalah besar ke depan. Juga, desakan Demokratik untuk rangsangan utama menyokong sentimen perdagangan.

Walaupun begitu, Nikkei 225 Jepun dan stok di negara-negara Pasifik mengesan prestasi perlahan Wall Street mengikut masa akhbar.

Selanjutnya, kekurangan data / peristiwa akan menyertai percutian AS untuk menyekat momentum pasaran.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera