USD / JPY menjejaki Nikkei 225 untuk mencetak aliran menaik lima hari di atas 104.00

USD / JPY menjejaki Nikkei 225 untuk mencetak aliran menaik lima hari di atas 104.00

  • Dolar USD / JPY mengekalkan kendali hampir tinggi satu bulan.
  • Risiko berkurang di tengah politik AS, kerisauan dan harapan.
  • Imbangan Dagangan Jepun mereda, Akaun Semasa pulih pada bulan November.

USD / JPY mengambil tawaran berhampiran 104.20 pada waktu awal Tokyo dibuka pada hari Selasa. Dengan berbuat demikian, pasangan yen meningkat untuk hari kelima berturut-turut kerana pengukuhan dolar AS dan kenaikan sederhana S&P 500 Futures yang menguntungkan kenaikan harga. Akan tetapi, harus diperhatikan bahawa prestasi Nikkei 225 yang rendah mengesan momentum kenaikan.

Selain pemangkin risiko, data campuran di rumah juga membingungkan peniaga USD / JPY. Akaun Semasa Jepun untuk bulan November lalu melepasi ¥ 1551 B ramalan menjadi 78 1878.4 B tetapi Neraca Perdagangan - Asas BOP berkurang dari 1 971.1 B menjadi 16 616.1 B pada bulan yang dinyatakan.

Perbincangan mengenai desakan Presiden AS Donald Trump dan desakan Parti Demokrat untuk rangsangan kovid baru-baru ini mendapat momentum. Walaupun ketidakpastian politik dalam ekonomi terbesar di dunia menantang risiko, ditambah dengan masalah virus, jangkaan rangsangan fiskal menyokong pembuat dasar Fed untuk tetap optimis.

Perlu disebutkan bahawa keadaan virus di rumah telah memburuk sejak akhir-akhir ini walaupun pemerintah telah mengumumkan penutupan di Tokyo dan tiga kawasan berdekatan. Kemas kini terbaru dari berita Kyodo mengatakan, “Jepun akan memperluas keadaan darurat yang diisytiharkan mengenai pandemi koronavirus ke wilayah Osaka, Kyoto dan Hyogo, kata sumber pemerintah dan parti pemerintah hari ini.

Pada halaman yang lain, pergolakan AS-China juga semakin meningkat dan mempertimbangkan risikonya. Mengikut berita terkini, China menyampaikan kedatangan pegawai Organisasi Kesihatan Sedunia (WHO) untuk siasatan mengenai jejak covid itu setelah awalnya dikritik kerana tidak bekerjasama. Juga, cerita yang menunjukkan bahawa pentadbiran Trump menyiapkan sekatan baru dan ketidaksukaan Beijing terhadap campur tangan AS dalam isu Hong Kong dan Taiwan menggambarkan ketegangan China-Amerika.

Di tengah-tengah drama ini, S&P 500 Futures dan Nikkei 225 dari Jepun mencetak sedikit keuntungan mengikut masa akhbar. Selain itu, hasil Perbendaharaan 10 tahun AS juga kekal di kaki depan melebihi 1.0%.

Selanjutnya, Tinjauan Eco Watchers Jepun untuk bulan Disember dapat menawarkan hiburan perantaraan sementara pemangkin risiko cenderung tetap menjadi kunci.

Analisis teknikal

USDJPYH4.png

Paruh SMA 50 hari yang berterusan, pada 13.97 sekarang, menyokong kenaikan USD / JPY untuk mencapai tahap tertinggi pada Disember berhampiran 104.75.

Serupa

EMAS Di Jangka Akan Membuat Kenaikkan!
EMAS Di Jangka Akan Membuat Kenaikkan!

Sesi Asia menyaksikan USD didagangkan sedikit susut ketika pasaran mengambil langkah berhati-hati menjelang keluaran data inflasi Amerika Syarikat…

Berita Penting Untuk Minggu Hadapan
Berita Penting Untuk Minggu Hadapan

Indeks Harga Pengguna, Jualan Rumah Sedia Ada, Keputusan Kadar Fed AS - semua perkara ini akan kami bincangkan dalam ulasan terbaru kami. Jangan terlepas semua siaran ini!

Berita terkini

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!
Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!

USD mengukuh pada hari Khamis, disokong oleh data pasaran buruh Amerika Syarikat yang kukuh dan pelabur menantikan ucapan Pengerusi Fed, Jerome Powell, pada hari Jumaat di Simposium Dasar Ekonomi Jackson Hole…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera