USD / JPY menyerang 110.00 memandangkan perbendaharaan 10 tahun AS menghasilkan rekod baru

USD / JPY menyerang 110.00 memandangkan perbendaharaan 10 tahun AS menghasilkan rekod baru

  • USD / JPY menyimpan kerugian kerana risiko yang diterajui oleh coronavirus berterusan.
  • Hasil perbendaharaan 10 tahun AS, niaga hadapan ekuiti terus berkurang apabila Presiden Trump gagal menyembunyikan ketakutan.
  • Data AS, mesyuarat pasukan petugas Coronavirus dalam perhatian.

USD / JPY bergerak sekitar 110.10, turun 0.30%, berikutan penurunan jangka pendek ke tahap terendah harian di 109.9950, sebelum Eropah dibuka pada hari Khamis. Walaupun wabak yang luas akibat wabak koronavirus (COVID-19) menjejaskan yen Jepun kukuh, jangka masa lalu hasil perbendaharaan Amerika Syarikat dan ekuiti mengendalikan pedagang jauh dari dolar AS.

Yang berkata, hasil perbendaharaan 10 tahun AS jatuh ke rekod baru rendah sebanyak 1.299% sebelum beberapa minit manakala S & P 500 Hadapan jatuh 1.43% kepada 3,065 pada masa penulisan.

Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump, cuba merawat pedagang semasa sidang media mengenai wabak China pada malam Rabu. Walau bagaimanapun, kenyataannya bahawa virus itu mungkin akan merebak di Amerika Syarikat, serta pengumuman mesyuarat pasukan petugas coronavirus Amerika pada jam 19:30 GMT hari ini, memelihara risiko secara langsung.

John Hopkins CSSE menggambarkan bahawa bilangan kes yang disahkan di luar China meningkat dari kira-kira 2.75K ke 3.2K, menandakan kenaikan harian terbesar dalam rekod. Hal yang sama meningkatkan ketakutan wabak luas COVID-19 sementara jumlah terbaru dari Korea Selatan telah menjadi kebimbangan. Melanjutkan pengaliran risiko mungkin banyak yang pertama dalam senarai coronavirus dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Peniaga kini akan melihat ke arah data AS untuk pelepasan perantaraan dari risiko yang dipimpin coronavirus, jika tidak komen dari Charles Evans dari Chicago Fed akan ditonton dengan teliti.

Analisis Teknikal

USDJPYDaily.png

111.00 memegang kunci kepada larian pasangan untuk mencabar tinggi bulanan berhampiran 112.20. Dagangan yang berterusan di bawah yang sama boleh secara beransur-ansur menyeret petikan ke arah 109.70 dan 109.50 nombor di selatan.

Serupa

Apada Jangkaan Malam Ini NFP?
Apada Jangkaan Malam Ini NFP?

Debaran yang kian memuncak menjelang terbitan laporan data pekerjaan NFP Amerika Syarikat (AS) pada sesi New York hari ini (Jumaat) menjadi faktor membuatkan pergerakan USD suram dan menunjukkan penyusutan nilai…

Harga Emas Naik Sekejap Atau Sambung Turun?
Harga Emas Naik Sekejap Atau Sambung Turun?

Berlaku pertukaran arah bagi pergerakan mata wang USD pada dagangan Rabu semalam dengan penurunan semula hasil perbendaharaan Amerika Syarikat (AS) dan data ekonomi yang bercampur-campur…

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera