USD Makin Susut Nilai Menjelang Data NFP !!

USD Makin Susut Nilai Menjelang Data NFP !!

Pengerusi Federal Reserve (Fed) Jerome Powell mengulangi ucapan seperti mesyuarat September lalu pada awal pagi Khamis semalam dan tidak memberikan isyarat tentang kenaikan kadar faedah pada Disember.

Pasaran yang menilai kenyataan Powell sebagai ‘dovish’ dan menjangkakan bank pusat telah selesai melakukan kenaikan kadar, telah membuatkan mata wang USD didagangkan lemah.

Tambahan lagi, data tuntutan faedah pengangguran Amerika Syarikat (AS) mencatat bacaan yang sedikit meningkat, namun masih lagi yang tertinggi dalam tempoh 7 minggu.

Penyusutan USD berlanjutan dengan tumpuan pelabur kini sedang terarah kepada laporan data pekerjaan NFP AS untuk menilai sektor buruh pada bulan Oktober.

Pertambahan pekerjaan dijangka lebih rendah pada sekitar 178,000 berbanding 336,000 yang dicatatkan pada September. Sementara itu, kadar pengangguran dijangka kekal pada 3.8%.

Turut akan diterbitkan bersama adalah laporan data pekerjaan Kanada yang akan mempengaruhi pergerakan Loonie pada sesi terakhir sebelum disusuli pula oleh data tinjauan sektor perkhidmatan AS.

Analisis Teknikal (XAUUSD)

XAUUSDH4.png

Pasangan mata wang XAUUSD pada hari ini di lihat dalam perjalanan menuju Sokongan terdekat 1978.20-1975.40. Dan setelah itu ia dijangka akan membuat kenaikan untuk mencari Rintangan terdekat 1988.00. Jika harga berjaya menembusi Rintangan tersebut maka harga akan membuat kenaikan lagi untuk menguji Rintangan seterusnya berada di 1997.30.

                                                                            TRADE BERSAMA FBS

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera