Apa Yang Baharu Dengan Kadar Pengangguran Australia?

Apa Yang Baharu Dengan Kadar Pengangguran Australia?

Apa yang akan terjadi?

Biro Perangkaan Australia akan mengumumkan data Kadar Pengangguran dan Perubahan Penggajian yang dikemas kini pada hari Khamis, 19 Mei, jam 04:30 MT. Kadar Pengangguran ialah signal utama kemantapan ekonomi keseluruhan, kerana perbelanjaan pengguna sangat terkorelasi dengan situasi pasaran buruh. Ia menunjukkan peratusan penganggur yang aktif mencari pekerjaan. Sebaliknya, Perubahan Penggajian menunjukkan perubahan dalam bilangan orang yang bekerja pada bulan sebelumnya.

Kemungkinan reaksi AUD

Pengangguran di Australia kini berada pada paras terendah sejak Mei 2020, ketika Covid-19 berada di kemuncaknya. Menurut Biro Perangkaan Australia, lebih daripada 20,000 pekerjaan sepenuh masa telah ditambah ke dalam ekonomi pada bulan Mac, dengan kurang daripada 3,000 pekerjaan sambilan dimansuhkan, menjadikan pengangguran tidak berubah pada 4.0% setelah dilaras untuk musim.

Keputusannya lebih buruk daripada yang dijangkakan. Walau bagaimanapun, AUDUSD telah menurun sedikit dan kemudian pulih. Jika anda berdagang satu lot pada masa itu, keuntungan maksimum boleh diraih adalah $202.00.

3.png

Bagaimana cara untuk berdagang dengan pengumuman Kadar Pengangguran Australia?

Adalah penting untuk maklum bahawa Perubahan Penggajian yang lebih tinggi dan Kadar Pengangguran yang lebih rendah adalah baik untuk ekonomi. Perubahan Penggajian yang lebih rendah dan Kadar Pengangguran yang lebih tinggi memberikan kesan yang sebaliknya. Akibatnya, situasi pertama menarik untuk bulls AUD justeru kerana permintaan untuk mata wang akan meningkat. Kami mencadangkan anda mengikuti Ramalan di kalendar ekonomi untuk meramalkan tindak balas AUD.

  • Jika Perubahan Penggajian lebih tinggi dan Kadar Pengangguran lebih rendah daripada yang diramalkan, AUD akan meningkat.
  • Jika keadaan sebaliknya, AUD akan jatuh.

Semak Kalendar Ekonomi.

Instrumen untuk didagangkan: AUDUSD, AUDCHF, AUDNZD, AUDJPY

Serupa

Berita terkini

Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!
Lepas Powell, BOE Pula Akan Gegar Pasaran!

Dolar Amerika melonjak lebih tinggi selepas Federal Reserve (Fed) meneguhkan pendirian hawkishnya walaupun mengekalkan kadar faedahnya tidak berubah pada mesyuarat terbaru…

Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!
Jaga-Jaga Ucapan Powell Bakal Cetus Huru-Hara!

USD mengukuh pada hari Khamis, disokong oleh data pasaran buruh Amerika Syarikat yang kukuh dan pelabur menantikan ucapan Pengerusi Fed, Jerome Powell, pada hari Jumaat di Simposium Dasar Ekonomi Jackson Hole…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera