WTI berjuang untuk mengekalkan $42.00 di tengah risiko di Asia

WTI berjuang untuk mengekalkan $42.00 di tengah risiko di Asia

  • WTI melanjutkan kerugian hari sebelumnya dari $ 42.79, baru-baru ini melambung rendah dari paras terendah harian.
  • Pertengkaran AS-China dan Washington-Ottawa bergabung dengan harapan redup dari rangsangan AS untuk mempertimbangkan nada risiko.
  • Penarikan balik dolar AS menambah beban komoditi menjelang laporan pekerjaan Amerika.

WTI melambung rendah pada tahap rendah untuk diperdagangkan hampir $ 42.07, turun 0.10% sehari, sementara menuju pembukaan Eropah pada hari Jumaat. Dengan berbuat demikian, emas hitam menambah kerugian pada hari Khamis kerana nada risiko mereda berikutan pengumuman AS mengenai langkah-langkah hukuman baru ke atas Kanada dan China. Suasana semakin membosankan kerana Senator Amerika gagal menyetujui rangsangan yang dinanti-nantikan.

Sebelumnya di Asia, Presiden AS Donald Trump menarik balik tarif aluminium Kanada dan mendorong Ottawa untuk membalas dengan waktu yang tepat pada pukul 15:00 GMT. Berikutan itu, pemimpin Republikan menandatangani perintah eksekutif untuk menaikkan bar untuk perniagaan AS yang menghubungkan ke TikTok dan WeChat China. Tindakan sedemikian dianggap berat bagi risiko kerana pasaran global memerangi coronavirus (COVID-19) dan sebarang tindakan negatif perdagangan akan menambah beban pada masa yang sukar.

Sebaliknya, Demokrat dan Republikan tidak dapat mengungkap perincian manfaat tuntutan pengangguran atau bil bantuan fasa COVID-19. Perselisihan itu mendorong Pemimpin Republik Senat Mitch McConnell untuk menegaskan rundingan semasa percutian Ogos yang diikuti secara umum. Walau bagaimanapun, Presiden Trump telah mencadangkan penggunaan kuasa eksekutif untuk melancarkan faedah tuntutan pekerjaan tidak lama lagi.

Bercakap mengenai data tersebut, neraca perdagangan dan eksport China menunjukkan tanda-tanda optimis tetapi import yang lemah nampaknya mendapat perhatian utama. Sebaliknya, data peringkat kedua dari Jepun dan Jerman mencetak nombor selamat datang untuk memberikan penurunan harga minyak terkini.

Ke depan, peniaga akan mengawasi jumlah pekerjaan AS untuk bulan Julai kerana petunjuk awal mengecewakan. Juga di baris akan ada Baker Hughes US Oil Rig Counts, sebelum 180.

WTI_OilH1.png

Analisis teknikal

Talian sokongan selama seminggu dapat menawarkan rehat segera, hampir $ 41.00, sebelum menonjolkan ambang $ 40.00. Sehingga itu, kenaikan harga boleh terus rendah pada bulan Februari mendekati $ 44.00 dengan $ 43.60 bertindak sebagai penghalang kenaikan berhampiran.

Serupa

Berita terkini

Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!
Yen Beri Kejutan, USD Bergelora Nantikan NFP!

Tumpuan pasaran beralih sebentar kepada mata wang Yen Jepun yang ketara melonjak semalam mencatatkan kenaikan harian terbesar dalam tempoh satu tahun susulan petunjuk terbaru berkenaan dasar monetari oleh bank pusat…

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera