FBS Dan Education Africa Menjadikan Pendidikan STEM Lebih Mudah Diakses Untuk Kanak-kanak Di Afrika Selatan

FBS Dan Education Africa Menjadikan Pendidikan STEM Lebih Mudah Diakses Untuk Kanak-kanak Di Afrika Selatan

Pada bulan September 2023, FBS dan Education Africa telah bekerjasama dalam usaha untuk memperkasakan pelajar Kolej Masibambane di Orange Farm, Johannesburg. Education Africa telah menubuhkan kolej tersebut dengan kerjasama Kolej St John pada 1996 dan kini mentransformasikannya untuk menjadi Pusat Kecemerlangan Pendidikan STEM.

Kami berbangga kerana dapat menyumbang kepada usaha murni untuk menyediakan pendidikan berkualiti dan peluang yang saksama kepada golongan yang kurang diberi perhatian ini. Sumbangan pertama kami sudah pun digunakan untuk membantu pembelian keperluan sekolah bagi menyediakan pelajar Kolej Masibambane alatan untuk meneruskan penerokaan STEM mereka, suatu dimensi teras dalam kurikulum sekolah tersebut.

Untuk menandakan permulaan usaha kolaboratif ini, Pasukan FBS kami telah melawat Sekolah Masibambane pada 20 September untuk berinteraksi dengan para pelajar dan dibawa meninjau sekolah tersebut. Perjumpaan ini telah menyaksikan penyerahan rasmi bekalan yang disumbangkan dan melambangkan permulaan kerjasama ke arah merealisasikan penmarhaenan pendidikan STEM di sekolah tersebut.

Dengan bergabung tenaga bersama Education Africa, kami memainkan peranan kami dalam memastikan akses sama rata kepada pendidikan berkualiti dan menghapuskan ketidaksamaan sejajar dengan agenda Pembangunan Lestari PBB.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera