Blue Chip Stocks

Saham Cip Biru

Apakah stok cip biru?

Istilah "saham blue-chip" berlaku untuk pelaburan dari poker, di mana blue chip mempunyai nilai tertinggi. Oleh itu, stok cip biru digunakan untuk menggambarkan syarikat terkenal dan berkualiti tinggi yang menjadi pemimpin dalam industri mereka . Saham ini cenderung menunjukkan pertumbuhan yang kuat sepanjang sejarahnya dan biasanya membayar dividen. Selain itu, saham cip biru umumnya berukuran besar, yang bermaksud penilaian pasarannya sama dengan $ 5 bilion (tanda aras diterima umum) atau lebih. Walaupun anda seorang pemula dalam pelaburan, anda sudah biasa mengetahui nama banyak saham cip biru seperti Intel, Coca-Cola, Apple, Walt-Disney, dan IBM .

Mengapa orang melabur dalam saham cip biru?

Saham cip biru sering menjadi pegangan utama portfolio pelaburan kerana kebolehpercayaannya . Sesungguhnya, mereka menghadapi ujian masa. Cip biru telah menunjukkan sejarah mengatasi pelbagai kesukaran dan membalikkan keadaan. Di samping itu, syarikat-syarikat ini tidak memotong atau menangguhkan pembayaran dividen mereka walaupun semasa krisis ekonomi, itulah sebabnya mereka dianggap sebagai pelaburan kewangan yang selamat .

Undur

2024-03-14 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera