AMZN

AMZN

Peruncit dalam talian Amazon.com, Inc, pengeluar buku elektronik, dan penyedia perkhidmatan Web yang menjadi contoh ikonik e-dagang. Anda boleh temui carta harga silam saham Amazon di laman web FBS

Amazon.com adalah syarikat berasaskan Internet yang besar, yang menjual buku, muzik, filem, perkakasan rumahtangga, elektronik, permainan, dan banyak barang lain, sama ada secara langsung atau sebagai orang tengah antara peruncit lain dan berjuta-juta pelanggan Amazon.com. Perniagaan perkhidmatan Webnya merangkumi penyewaan simpanan data dan sumber pengkomputeran, yang dipanggil "pengkomputeran awan," di Internet. Kehadiran dalam taliannya cukup besar sehinggakan pada tahun 2012, 1 peratus daripada semua lalu lintas Internet di Amerika Utara bergerak masuk dan keluar dari pusat data Amazon.com.

Ditubuhkan pada tahun 1994 oleh Jeff Bezos, Amazon dahulu hanya menjual buku (Bezos berpendapat bahawa ia produk yang paling logik untuk dijual dalam talian). Pada bulan Oktober 1997, ia mempunyai 1.000.000 akaun pelanggan. Pendapatannya meningkat dari $15.7 juta pada tahun 1996 kepada $148 juta pada tahun 1997, diikuti dengan $610 juta pada tahun 1998. Kini Amazon mempunyai permodalan pasaran bernilai $1.7 bilion dan menghantar satu juta barang setiap dua jam.

Bagaimana cara berdagang saham dalam talian dengan FBS?

Anda boleh dagangkan kontrak untuk perbezaan (CFD) saham Amazon. CFD mencerminkan pergerakan harga saham AMZN. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga saham AMZN?

Amazon tidak pernah memberikan dividen kepada pemegang sahamnya, tetapi jika anda ingin mencari syarikat yang membayar dividen, lihat kalendar dividen kami dan pelajari cara meraih dividen dengan saham. Walau bagaimanapun, EPS Amazon telah melebihi jangkaan selama hampir dua tahun. Setiap kalinya, kita melihat bahawa pendapatan sesyer yang lebih besar daripada yang diramalkan, lebih dari 20%.

2.jpg

Sumber: https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/amzn/earnings

Pendapatan yang tersasar dari konsensus boleh membawa masalah yang serius ke atas harga saham Amazon. Sebagai contoh, tarikh perolehan Amazon yang terakhir adalah pada 29 Julai 2021, dan pendapatan Q2 kurang daripada anggaran dan unjuran Q3 mengecewakan para pelabur. Kesannya, harganya turun dari $3600 menjadi $3320.

22.png

Berakhirnya pandemaik mampu mengurangkan pendapatan syarikat, jadi Amazon.com perlu mencari cara baru untuk menarik dan mengekalkan pelanggan.

Undur

2021-12-20 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera