BNTX Stock

Saham BNTX

BioNTech adalah syarikat biofarmaseutikal yang mempelopori pembangunan terapi individu untuk barah, dan vaksin untuk penyakit berjangkit termasuk COVID-19.

BioNTech bekerjasama dengan beberapa syarikat farmaseutikal besar, antaranya termasuklah Roche, Eli Lilly, Pfizer, Sanofi, dan Genmab. Comirnaty (vaksin COVID-19) adalah produk pertama mereka yang dikomersialkan. Syarikat ini ditubuhkan oleh Christoph Huber dan Ugur Sahin di Jerman pada tahun 2008. Syarikat ini dibiayai oleh 16 pelabur. Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan Jerman (BMBF) dan Temasek Holdings adalah pelabur yang terbaru. Saham dibuka dengan harga $15.00 ketika IPO pada 9 Okt 2019. Menjelang Ogos 2021, saham BioNTech meningkat 2200% dan mencapai $330. Syarikat belum pernah memberikan dividen. Pedagang FBS boleh menemui mencari maklumat relatif mengenai syarikat-syarikat yang membayar dividen di ruangan kalendar dividen. Pedagang FBS juga boleh mengikuti harga saham syarikat ini dengan menggunakan carta saham BNTX.

Bagaimana cara membeli saham secara dalam talian dengan FBS?

Anda boleh memperdagangkan kontrak untuk perbezaan (CFD) BioNTech. CFD mencerminkan pergerakan harga saham BNTX. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga BioNTech?

 • BioNTech adalah syarikat biofarmaseutikal dengan sasaran utama untuk mencipta ubat-ubatan baru yang berkesan. Berita kemajuan pembangunan menjadi pendorong utama harga saham BNTX.
 • BioNTech adalah sebuah syarikat komersial, itulah sebabnya mengapa laporan pendapatan mereka memberikan impak yang besar pada harga sahamnya. Setiap pedagang ditekankan agar mendapatkan pengetahuan tentang cara-cara berdagang di musim laporan perolehan.

Anda boleh meninjau senarai saham FBS dan memilih opsyen yang terbaik untuk berdagang!

Undur

2023-11-23 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara untuk bermula dalam perdagangan saham?

  Untuk mula berdagang saham, anda perlu buka akaun MT5, muat turun dan pasang perisian ini, dan log masuk ke akaun anda. Selepas itu, lakukan analisis dan mula jana pendapatan! Baca artikel “Bagaimana cara berdagang saham di FBS

 • Bagaimana cara untuk berdagang saham bagi seorang pemula?

  Anda boleh meraih keuntungan dari perdagangan saham walaupun anda seorang newbie. Penganalisis FBS kerap menerbitkan ranking saham-saham berprestasi terbaik bagi bulan terdahulu dan menyenaraikan saham-saham terbaik untuk didagangkan pada bulan semasa. Selain dari itu, anda boleh pantau kalendar acara pasaran saham untuk mencari saham yang berpotensi memberikan keuntungan. Jadi teruskan bersama kami dan cuba untuk meraih keuntungan.

 • Bagaimana cara mencari dan dagangkan saham pertumbuhan?

  Semak prestasi saham ini untuk beberapa tahun kebelakangan ini. Hati-hati agar perhatian anda tidak terganggu dengan turun naik harga – semua saham memang meruwap. Lihatlah pada trend. Sekiranya anda dapati suatu saham itu mengikuti aliran trend menaik untuk 24 bulan yang terakhir, ia calon yang baik. Anda boleh temui maklumat yang terperinci untuk topik ini di dalam artikel «Bagaimana cara mencari saham pertumbuhan?

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera