Digital Money

Digital Money

Menggunakan wang digital untuk akaun perdagangan Forex anda boleh menambahkan keuntungan berbanding penggunaan leveraj maksimum broker anda.

DEFINISI Wang Digital

Wang digital, yang juga dipanggil wang elektronik, merujuk kepada wang yang bertukar tangan secara elektronik dan seringkali menggunakan kaedah penyulitan (encryption). Ia bukan sahaja eksklusif kepada mesin-mesin ATM. Anda juga menggunakan wang digital apabila anda menerima gaji yang dideposit terus, atau bila anda menggunakan akaun PayPal untuk membeli sesuatu di atas talian, atau membayar sesuatu dengan kad kredit. Wang ini disandarkan kepada wang fiat sebenar. Jika anda mahu keluarkan wang tunai sebenar dari bank selepas gaji anda dimasukkan, anda boleh berbuat begitu.

MENCERAKINKAN Wang Digital

Terdapat ribuan perniagaan atas talian yang menerima wang digital untuk pembayaran termasuk game atas talian, perkhidmatan atas talian dan peruncit atas talian. Ia juga sangat sesuai untuk pindahan dana dan transaksi antara individu merentasi jarak yang jauh. Tidak seperti pindahan bank dan kad kredit, transaksi dengan wang digital adalah serta merta, mempunyai kos yang rendah, tidak boleh diundurkan, dan tiada bahaya kecurian identiti atau fraud. Kepopularan wang digital pantas berkembang dan banyak pakar menganggap wang digital sebagai penemuan besar dalam sistem pembayaran global.

Undur

2022-12-06 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera