EBS

EBS

Emergent BioSolutions Inc. adalah sebuah syarikat biofarmaseutikal Amerika. Ini mengembangkan vaksin dan terapi antibodi untuk penyakit berjangkit dan rawatan dos overdose opioid, dan ia menyediakan alat perubatan untuk tujuan biodefense. Lihat gerakan besar mereka yang seterusnya dengan carta silam saham EBS kami!

Antara produk terkenal syarikat adalah BioThrax (Anthrax Vaccine Adsorbed), satu-satunya vaksin antraks yang dilesenkan oleh Pentadbiran Makanan dan Ubatan (FDA) A.S. dan Narcan (naloxone) untuk rawatan kecemasan overdose opioid. Syarikat ini juga mengeluarkan produk farmaseutikal untuk penyakit berjangkit seperti kolera dan kepialu. Semasa pandemik COVID-19, Emergent BioSolutions juga menghasilkan vaksin Johnson & Johnson dan AstraZeneca/Oxford di salah satu kilangnya. Namun, pencapaian ini dijejaskan oleh pencemaran dan masalah pengeluaran lain, dan berjuta-juta dos vaksin harus dihapuskan.

Bagaimana cara berdagang saham dalam talian dengan FBS?

Anda boleh dagangkan kontrak untuk perbezaan (CFD) Emergent BioSolutions. CFD mencerminkan pergerakan harga saham EBS. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga saham EBS?

Emergent BioSolutions mengalami kesukaran dari bulan Mac hingga Mei 2021, akibat dari kecelakaan pencemaran silang di kilang Baltimore mereka. Lantaran dari insiden pencemaran silang, syarikat terpaksa membuang berjuta-juta vaksin Johnson & Johnson. Akibatnya, FDA menghentikan pengeluaran vaksin di fasiliti itu. Oleh kerana itu, beberapa bulan lalu bukanlah waktu yang mudah bagi syarikat ini lantas harga saham EBS turun dengan ketara.

1.png

Berita besar lain datang dari CEO Emergent, Kramer, yang didakwa menjual pegangan beliau dalam EBS bernilai $7.6 juta pada bulan Februari dan Mac sebelum berita insiden di kilang vaksin COVID tersebar. Nampaknya, urusniaga ini dijadualkan pada bulan November, jadi sukar untuk mengatakan bahawa ini adalah perdagangan orang dalam. Walaupun begitu, ia tetap satu berita besar yang negatif untuk syarikat itu, menambah kepada masalah yang sedia ada.

Sungguh pun dengan segalanya yang berlaku, pada 03 Mei iaitu tarikh perolehan EBS, syarikat tersebut mencatat pendapatan yang tertinggi dalam rekod tahun 2021. Pasaran sukar untuk mengalihkan perhatian mereka dari pertumbuhan dua digit yang dicapai sepanjang baki tahun 2021. Ikuti strategi perdagangan harian berdasarkan pengumuman perolehan untuk belajar bagaimana cara untuk berdagang semasa musim perolehan.

Buat masa ini, EBS tidak membayar dividen kepada pelabur, tetapi jika anda ingin mencari syarikat yang membayar dividen, lihat kalendar dividen kami.

Undur

2022-09-19 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara untuk bermula dalam perdagangan saham?

  Untuk mula berdagang saham, anda perlu buka akaun MT5, muat turun dan pasang perisian ini, dan log masuk ke akaun anda. Selepas itu, lakukan analisis dan mula jana pendapatan! Baca artikel “Bagaimana cara berdagang saham di FBS

 • Bagaimana cara mencari dan dagangkan saham pertumbuhan?

  Semak prestasi saham ini untuk beberapa tahun kebelakangan ini. Hati-hati agar perhatian anda tidak terganggu dengan turun naik harga – semua saham memang meruwap. Lihatlah pada trend. Sekiranya anda dapati suatu saham itu mengikuti aliran trend menaik untuk 24 bulan yang terakhir, ia calon yang baik. Anda boleh temui maklumat yang terperinci untuk topik ini di dalam artikel «Bagaimana cara mencari saham pertumbuhan?

 • Bagaimana cara untuk berdagang saham bagi seorang pemula?

  Anda boleh meraih keuntungan dari perdagangan saham walaupun anda seorang newbie. Penganalisis FBS kerap menerbitkan ranking saham-saham berprestasi terbaik bagi bulan terdahulu dan menyenaraikan saham-saham terbaik untuk didagangkan pada bulan semasa. Selain dari itu, anda boleh pantau kalendar acara pasaran saham untuk mencari saham yang berpotensi memberikan keuntungan. Jadi teruskan bersama kami dan cuba untuk meraih keuntungan.

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera