Facebook

Facebook

Facebook, inc. beroperasi sebagai syarikat jaringan sosial seluruh dunia. Firma tersebut memiliki platform sosial media seperti Facebook, WhatsApp, Oculus, Instagram, dan Messenger. 

Facebook merupakan salah satu daripada lima laman web yang paling kerap dilawati di dalam dunia. Syarikat tersebut diasaskan oleh Mark Elliot Zuckerberg, Dustin Moskovitz, Chris R. Hughes, Andrew McCollum, dan Eduardo P. Saverin pada 4 Februari 2004. IPO Facebook dilancarkan dengan 38$ pada 18 Mei 2012. Harga saham syarikat tersebut mencatatkan paras minimum dalam sejarah pada 17$ pada Oktober 2012. Sejak dari hari itu, harga saham FB telah meningkat sebanyak lebih daripada 2100% dan telah mencapai $360 pada Julai 2021.

Bagaimana cara membeli saham secara dalam talian dengan FBS?

Anda boleh dagangkan kontrak untuk perbezaan (CFD) Facebook. CFD mencerminkan pergerakan harga saham Facebook. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga Facebook?

 • Pendapatan pengiklanan. Jaringan sosial menjana keuntungan melalui pengiklanan, dan lebih tinggi keuntungannya, lebih tinggi harga saham FB akan meningkat.
 • Polisi privasi Apple akan menjadikan pengguna boleh mengehadkan kemasukan iklan ke peranti mereka, yang mana akan memberi impak kepada pendapatan Facebook dan akan memberi tekanan kepada harga.
 • Ia menerima pendapatan yang tinggi daripada tahap dinamik pengguna aktif di media sosial.
 • Perkhidmatan tambahan dan produk syarikat tersebut, yang mana akan secara langsung atau tidak langsung menjana pendapatan, akan membawa kepada kenaikan harga saham mereka.
 • Harga saham syarikat Facebook akan memberikan reaksi terhadap laporan pendapatan suku tahun mereka. Jika ia menunjukkan angka yang lebih baik daripada unjuran, tahap kepercayaan akan meningkat, dan jika angka tersebut rendah, harga saham akan menurun.

Berita saham FB membantu para pedagang FBS untuk mengikuti peristiwa penting syarikat tersebut.

Undur

2024-05-29 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

  Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

 • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

  Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera