GOOGL

GOOGL

Google LLC adalah syarikat teknologi multinasional Amerika yang mengkhusus dalam perkhidmatan dan produk yang berkaitan dengan Internet, yang merangkumi teknologi iklan dalam talian, enjin carian, pengkomputeran awan, perisian, dan perkakasan. Google salah satu syarikat yang terbesar di dunia, dengan pendapatan yang dilaporkan melebihi $60 bilion pada Suku Kedua pada bulan Jun 2021. Pada tahun 2021, Google menggajikan lebih dari 130 ribu orang dan mempunyai 95 lokasi pejabat di seluruh dunia. Anda boleh mendapatkan maklumat mengenai harga saham menerusi carta saham Google.

Enjin carian Google sangat penting untuk Internet sehinggakan pada 16 Ogos 2013, bila mana Google tidak dapat dicapai selama 5 minit, penggunaan Internet global telah menurun sebanyak 40%. Google juga terkenal dengan pelayar Chrome, Google Maps, Google Translator, sistem operasi Android, dan banyak lagi.

Bagaimana cara berdagang saham dalam talian dengan FBS?

Anda boleh dagangkan kontrak untuk perbezaan (CFD) GOOGL. CFD mencerminkan pergerakan harga saham GOOGL. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, jika anda berdagang secara dalam talian dengan FBS, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari penurunan harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda. Selain dari mematuhi prinsip pengurusan wang untuk berjaya dalam perdagangan, adalah penting untuk memilih saham yang sesuai untuk diperdagangkan dan kemudian meninjau senarai instrumen saham FBS untuk mencari saham yang ingin anda dagangkan.

Apa yang mendorong harga saham Google?

Google adalah saham teknologi, dan seperti banyak syarikat teknologi lain, harganya telah meningkat dengan ketara kerana lockdown di seluruh dunia. Pendapatan iklan terus menjadi pendorong pendapatan yang utama untuk Google, merangkumi 80% dari pendapatan tahun lalu. Jadi, ia mudah: semakin ramai orang menggunakan semua perkhidmatan Google semakin besar pendapatan Google. Juga, berita besar dan laporan perolehan tidak dapat mengelak dari mempengaruhi harga saham GOOGL.

Google adalah syarikat gergasi yang mengalami pertumbuhan yang pesat pada tahun lalu, jadi pastikan anda memeriksa senarai saham terbaik untuk diperdagangkan bulan ini secara berkala agar tidak terlepas maklumat terbaru.

Undur

2024-05-29 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

  • Bagaimana cara untuk mula berdagang?

    Jika anda berumur 18+, anda boleh sertai FBS dan mulakan kembara FX anda. Untuk berdagang, anda perlukan sebuah akaun perbrokeran dan ilmu yang mencukupi tentang tindak-tanduk aset di pasaran kewangan. Mulakan dengan mempelajari ilmu-ilmu asas menerusi bahan-bahan pengajian percuma kami dan buka akaun di FBS. Mungkin anda mahu mencuba suasana perdagangan dengan wang maya di akaun Demo terlebih dahulu. Apabila anda sudah bersedia, masuk ke pasaran sebenar dan berdagang untuk berjaya.  

  • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

    Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Pedagang. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan pengesahan profil. Sahkan emel, nombor telefon, dan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Setelah proses pengesahan lengkap dan lulus, pergi ke platform perdagangan pilihan anda, dan mula berdagang.

  • Cara-cara mengeluarkan wang yang anda raih di FBS?

    Prosedurnya sangat mudah. Pergi ke halaman Pengeluaran di laman web atau seksyen Kewangan dalam Laman Pedagang FBS dan buat pengeluaran. Anda boleh mendapatkan wang yang diraih menerusi sistem bayaran yang sama yang anda gunakan untuk deposit. Sekiranya anda memasukkan dana ke dalam akaun menerusi pelbagai kaedah, keluarkan keuntungan anda dengan kaedah-kaedah yang sama dalam nisbah yang sama.

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera