Mastercard

Mastercard

Mastercard Inc. merupakan rangkaian pembayaran kedua terbesar dunia, berada dibelakang Visa, di dalam industri pembayaran global. Rangkaian pembayaran besar yang lain termasuklah American Express dan Discover. Mastercard telah bekerjasama dengan rakan-rakan institusi kewangan seluruh dunia untuk menawarkan kad rangkaian pembayaran berjenama Mastercard. Harga saham Mastecard sudah tersedia secara atas talian.

Menurut Diari Pemilihan Pembayaran Pelanggan 2020 oleh Rizab Persekutuan, 28% warganegara Amerika lebih gemar untuk membayar bil-bil menggunakan kad debit, sementara 27% menggunakan kad kredit, dan ini bermaksud sejumlah 65% mempunyai sekurang-kurangnya satu ataupun selainnya. Kebanyakan individu memiliki banyak daripadanya, kerana ingin mengambil peluang untuk semua ganjaran, peluang cashback, dan promosi yang ditawarkan oleh para pengeluar.

1.jpg

Sumber: https://www.frbsf.org/cash/publications/fed-notes/2021/may/2021-findings-from-the-diary-of-consumer-payment-choice/

Bagaimana cara berdagang saham dalam talian dengan FBS?

Anda boleh memperdagangkan kontrak dengan perbezaan (CFD) saham Mastercard. CFD mencerminkan pergerakan harga saham MA. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga saham MA?

Laporan saham Mastercard akan cenderung memberikan impak kepada saham di dalam sektor kewangan dan sebaliknya.  Laporan yang positif akan memberikan kenaikan saham di dalam sektor tersebut seperti Visa Inc., Paypal Holdings Inc., atau JPMorgan Chase& Co. Merujuk kepada laporan perolehan Q2 2021, syarikat tersebut mempunyai lebih kurang $4.39 bilion perolehan dan $15.3 bilion perolehan bagi tahun 2020, yang mana masih rendah oleh disebabkan volum rentas sempadan yang rendah. Ikuti strategi harian pengumuman pendapatan untuk belajar bagaimana untuk berdagang semasa musim pendapatan.

Mastercard merupakan salah satu syarikat yang mebayar dividen dari semasa ke semasa. Untuk mengelakkan anda terlepas jurang dividen MA seterusnya, sila pastikan anda menyemak kalendar dividen saham kami dengan kerap.

Undur

2023-11-09 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara untuk bermula dalam perdagangan saham?

  Untuk mula berdagang saham, anda perlu buka akaun MT5, muat turun dan pasang perisian ini, dan log masuk ke akaun anda. Selepas itu, lakukan analisis dan mula jana pendapatan! Baca artikel “Bagaimana cara berdagang saham di FBS

 • Bagaimana cara mencari dan dagangkan saham pertumbuhan?

  Semak prestasi saham ini untuk beberapa tahun kebelakangan ini. Hati-hati agar perhatian anda tidak terganggu dengan turun naik harga – semua saham memang meruwap. Lihatlah pada trend. Sekiranya anda dapati suatu saham itu mengikuti aliran trend menaik untuk 24 bulan yang terakhir, ia calon yang baik. Anda boleh temui maklumat yang terperinci untuk topik ini di dalam artikel «Bagaimana cara mencari saham pertumbuhan?

 • Bagaimana cara untuk berdagang saham bagi seorang pemula?

  Anda boleh meraih keuntungan dari perdagangan saham walaupun anda seorang newbie. Penganalisis FBS kerap menerbitkan ranking saham-saham berprestasi terbaik bagi bulan terdahulu dan menyenaraikan saham-saham terbaik untuk didagangkan pada bulan semasa. Selain dari itu, anda boleh pantau kalendar acara pasaran saham untuk mencari saham yang berpotensi memberikan keuntungan. Jadi teruskan bersama kami dan cuba untuk meraih keuntungan.

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera