MMM

MMM

Lebih dari satu abad yang lalu, syarikat 3M bermula sebagai sebuah perusahaan perlombongan berskala kecil di Minnesota Utara, pada waktu itu dengan nama Minnesota Mining and Manufacturing Company. Kini sebuah syarikat gergasi termasyhur dunia, 3M beroperasi dalam bidang industri, keselamatan pekerja, penjagaan kesihatan AS, dan barang-barang pengguna. MMM telah mencapai permodalan pasaran sebanyak $114 bilion. Jangan lupa untuk menyemak carta MMM.

Fakta menarik: produk pertama MMM adalah kertas pasir, dan kini syarikat itu begitu besar sehingga menjadi sebahagian daripada indeks S&P500. 3M, nama ia dikenali kini, tumbuh dengan stabil, menambahkan kertas pasir kalis air, pita pelekat selofan, pita kertas, dan mesin fotokopi desktop, antara lain, ke barisan produknya. Pada awal abad ke-21 syarikat itu, yang secara rasmi menggunakan nama panggilannya pada tahun 2002, menghasilkan bahan yang direka untuk meningkatkan kualiti paparan visual dan grafik dalam item seperti papan tanda jalan raya dan layar paparan kristal cecair (LCD); produk pengguna dan pejabat, termasuk pita pelekat dan kertas nota.

Bagaimana cara berdagang saham dalam talian dengan FBS?

Anda boleh memperdagangkan kontrak dengan perbezaan (CFD) pada saham 3 juta. CFD mencerminkan pergerakan harga saham MMM. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga saham MMM?

3M adalah salah satu bangsawan dividen (dividend aristocrats). Bangsawan Dividen adalah anggota indeks S&P 500 yang telah meningkatkan pembayaran dividen mereka selama 25 tahun berturut-turut atau lebih. Dalam kes 3M, syarikat ini memberikan dividen sebanyak 3% pada tahun 2021. Dengan setiap syer anda akan menerima sebanyak $5.92 setahun (sehingga 3M mengubah kadar dividen sekali lagi). Ketahui cara mendapatkan dividen dari saham dan berdagang dengan jurang dividen! Agar tidak ketinggalan dari menerima dividen MMM yang seterusnya, pastikan anda rajin menyemak kalendar dividen kami.

Faktor lain yang boleh mempengaruhi harga saham 3M adalah (tentu saja) laporan perolehan. Laporan terakhir dari 27 Julai tidak begitu baik untuk harga saham MMM, walaupun EPS dan pendapatan yang dilaporkan melebihi jangkaan.

3.png

Undur

2023-07-19 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara untuk bermula dalam perdagangan saham?

  Untuk mula berdagang saham, anda perlu buka akaun MT5, muat turun dan pasang perisian ini, dan log masuk ke akaun anda. Selepas itu, lakukan analisis dan mula jana pendapatan! Baca artikel “Bagaimana cara berdagang saham di FBS

 • Bagaimana cara mencari dan dagangkan saham pertumbuhan?

  Semak prestasi saham ini untuk beberapa tahun kebelakangan ini. Hati-hati agar perhatian anda tidak terganggu dengan turun naik harga – semua saham memang meruwap. Lihatlah pada trend. Sekiranya anda dapati suatu saham itu mengikuti aliran trend menaik untuk 24 bulan yang terakhir, ia calon yang baik. Anda boleh temui maklumat yang terperinci untuk topik ini di dalam artikel «Bagaimana cara mencari saham pertumbuhan?

 • Bagaimana cara untuk berdagang saham bagi seorang pemula?

  Anda boleh meraih keuntungan dari perdagangan saham walaupun anda seorang newbie. Penganalisis FBS kerap menerbitkan ranking saham-saham berprestasi terbaik bagi bulan terdahulu dan menyenaraikan saham-saham terbaik untuk didagangkan pada bulan semasa. Selain dari itu, anda boleh pantau kalendar acara pasaran saham untuk mencari saham yang berpotensi memberikan keuntungan. Jadi teruskan bersama kami dan cuba untuk meraih keuntungan.

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera