Morgan Stanley

Morgan Stanley (saham MS)

Morgan Stanley beroperasi sebagai syarikat perkhidmatan kewangan global sosial. Syarikat ini menyediakan produk dan perkhidmatan perbankan pelaburan kepada para pelanggannya, dan pelanggannya terdiri dari kalangan syarikat, kerajaan, institusi kewangan, dan individu. Ia beroperasi melalui segmen-segmen berikut: Sekuriti Institusi, Pengurusan Kekayaan, dan Pengurusan Pelaburan.

Morgan Stanley salah satu syarikat kewangan yang paling terkenal di dunia. Ia telah diasaskan oleh Harold Stanley dan Henry S. Morgan pada tahun 1924.

Syarikat ini beroperasi di 42 negara dan menggajikan lebih daripada 55,000 kakitangan.

Sejak tahun 1993, harga saham Morgan Stanley telah meningkat lebih dari 1100% dan mencapai $95 menjelang 2021. 

Bagaimana cara membeli saham secara dalam talian dengan FBS?

Anda boleh dagangkan kontrak untuk perbezaan (CFD) Morgan Stanley. CFD mencerminkan pergerakan harga saham MS. Ia membolehkan anda berdagang dalam kedua-dua arah. Dengan kata lain, anda boleh meraih keuntungan dari kenaikan harga dan juga dari turunnya harga.

Anda juga boleh menggunakan leveraj. Ini bermakna dengan hanya sejumlah kecil wang anda boleh mengawal posisi kewangan yang jauh lebih besar. Sentiasa ingat bahawa leveraj memberi anda peluang untuk menggandakan akaun anda. Melihat dari sisi negatifnya, anda juga boleh mencatat sejumlah besar kerugian jika pasaran bergerak bertentangan dengan arah urusniaga anda.

Apa yang mendorong harga Morgan Stanley?

 • Morgan Stanley adalah syarikat kewangan yang matlamat utamanya adalah untuk menghasilkan lebih banyak wang untuk para pelaburnya. Itulah sebabnya mengapa laporan pendapatan adalah faktor terpenting yang dilihat oleh pelabur.
 • Dasar monetari AS, kerana ia memberi kesan besar kepada operasi kewangan.
 • Keadaan ekonomi dunia. Pada waktu di mana pasaran saham meruap, syarikat perbankan pelaburan adalah golongan yang paling banyak memperoleh keuntungan.

Anda boleh meninjau senarai saham FBS dan memilih pilihan terbaik untuk berdagang pada bila-bila masa!

Undur

2023-11-23 • Dikemaskini

Soalan yang lazim ditanya

 • Bagaimana cara untuk bermula dalam perdagangan saham?

  Untuk mula berdagang saham, anda perlu buka akaun MT5, muat turun dan pasang perisian ini, dan log masuk ke akaun anda. Selepas itu, lakukan analisis dan mula jana pendapatan! Baca artikel “Bagaimana cara berdagang saham di FBS

 • Bagaimana cara mencari dan dagangkan saham pertumbuhan?

  Semak prestasi saham ini untuk beberapa tahun kebelakangan ini. Hati-hati agar perhatian anda tidak terganggu dengan turun naik harga – semua saham memang meruwap. Lihatlah pada trend. Sekiranya anda dapati suatu saham itu mengikuti aliran trend menaik untuk 24 bulan yang terakhir, ia calon yang baik. Anda boleh temui maklumat yang terperinci untuk topik ini di dalam artikel «Bagaimana cara mencari saham pertumbuhan?

 • Bagaimana cara untuk berdagang saham bagi seorang pemula?

  Anda boleh meraih keuntungan dari perdagangan saham walaupun anda seorang newbie. Penganalisis FBS kerap menerbitkan ranking saham-saham berprestasi terbaik bagi bulan terdahulu dan menyenaraikan saham-saham terbaik untuk didagangkan pada bulan semasa. Selain dari itu, anda boleh pantau kalendar acara pasaran saham untuk mencari saham yang berpotensi memberikan keuntungan. Jadi teruskan bersama kami dan cuba untuk meraih keuntungan.

 • Bagaimana cara membuka akaun di FBS?

  Klik butang 'Buka akaun' di laman web kami dan teruskan ke Laman Peribadi. Sebelum anda boleh mula berdagang, lengkapkan dahulu proses pengesahan profil anda. Sahkan alamat emel dan nombor telefon anda, sahkan ID anda. Prosedur ini menjamin keselamatan dana dan identiti anda. Sebaik anda selesai dengan semua prosedur keselamatan ini, pergi ke platform perdagangan yang menjadi pilihan anda, dan mulakan berdagang. 

Deposit dengan sistem pembayaran tempatan anda

Notis pengumpulan data

FBS menyimpan rekod data anda untuk mengoperasikan laman web ini. Dengan menekan butang "Terima", anda menyetujui Polisi Privasi kami.

Callback

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Tukar nombor

Permohonan anda telah diterima

Pengurus akan menghubungi anda dalam amsa terdekat

Permohonan panggil balik seterusnya untuk nombor telefon ini
boleh dilakukan dalam dalam

Jika anda mempunyai isu yang perlu disegerakan, sila hubungi kami menerusi
Live Chat

Masalah dalaman. Sila cuba sebentar lagi

Jangan bazir masa anda – pantau bagaimana NFP mempengaruhi dolar AS dan kaut keuntungan!

Anda sedang menggunakan pelayar web yang versinya sudah lapuk.

Kemaskini kepada versi terkini atau cuba pelayar lain untuk penggunaan yang lebih selamat, selesa dan produktif.

Safari Chrome Firefox Opera